Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zamestnanec domova sociálnych služieb mal znásilniť chorú klientku. Pred súdom teraz vypovedali aj jeho bývalí kolegovia
Zdielať na

Zamestnanec domova sociálnych služieb mal znásilniť chorú klientku. Pred súdom teraz vypovedali aj jeho bývalí kolegovia

MEDZILABORCE / Zamestnanec domova sociálnych služieb mal znásilniť klientku. Otrasný prípad sa odohral ešte začiatkom tohto roka. V zariadení sú umiestnení aj klienti s mentálnym postihnutím. Teraz na Okresnom súde v Humennom vypovedali jeho bývalí kolegovia.

Muž podľa obžaloby znásilnil klientku domova sociálnych služieb.  51-ročný Medzilaborčan je od februára tohto roka vo väzbe. Humenský vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu znásilnenie a sexuálne násilie. Incident sa odohral v zariadení, kde sú umiestnení klienti s mentálnym postihnutím. Obžalovaný muž tam pracoval. Čo presne sa za dverami domova sociálnych služieb malo odohrať nie je vhodné zverejňovať. 

V stredu na Okresnom súde v Humennom vypovedali aj jeho bývalí kolegovia. Pred kamerou hovoriť odmietli, no mimo záznam nám povedali, že v zariadení sa nič podobné nikdy predtým nestalo. "Okresný súd Humenné po vypočutí obžalovaného a svedkov v predmetnej trestnej veci dnešné hlavné pojednávanie odročil na 4. december za účelom predvolania ďalších svedkov a znalca," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy