Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž v rovnaký deň dvakrát nabúral a dvakrát ho zadržali. Súd ho ale nakoniec prepustil
Zdielať na

Muž v rovnaký deň dvakrát nabúral a dvakrát ho zadržali. Súd ho ale nakoniec prepustil

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Spišskonovoveskí policajti sa nestačili čudovať v prípade 52-ročného Mariána. Muž bol v priebehu pár hodín v jednom dni, na jednom mieste a za rovnaký čin zadržaný 2-krát. Hlavnú rolu zohralo, že si za volant auta sadol opitý.

Mariánova cesta, do policajnej cely bola dlhá, no on bol vytrvalý. Všetko to začalo po tom, čo vrazil do múru miestneho bistra. Zvláštne zaparkované auto si pri hliadkovaní všimli spišskonovoveskí obvoďáci. Keď sa naň pozreli bližšie, za volantom našli jeho vodiča. S autom prednou časťou vrazil do múru, ktorý zničil.

Muž nedokázal stáť ani na nohách. Dychová skúška ukázala vysoké množstvo alkoholu. "Policajná hliadka po príchode na miesto dopravnej nehody vodiča podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,71 promile," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Mariána okamžite zadržali a obvinili. Vodičák mu vziať nemohli, už bol totiž v zákaze činnosti. Po procesných úkonoch muža na príkaz prokurátora prepustili. "Superrýchle konanie sa nekonalo, keďže skutkom bola spôsobená škoda a túto škodu bolo potrebné vyčísliť. Z tohto dôvodu bol prepustený zo zadržania," vysvetlil Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry Košice. 

Marián potom išiel hneď skontrolovať, čo napáchal. Opäť si sadol za volant a šoféroval. Zase vrazil do múru. No z miesta ušiel. Zakrátko ho policajti našli a opäť nafúkal. "Muž nafúkal viac ako jedno promile," uviedla policajná hovorkyňa. Na druhýkrát už skončil v policajnej cele, v ktorej pobudol zopár dní, policajti navrhli väzobné stíhanie. Muž sa už postavil aj pred súd. "Bol prepustený zo zadržania na základe prijatého sľubu pri existencii väzobného dôvodu," vyjadrila sa sudkyňa Okresného súdu v Spišskej novej Vsi. Tiež musí byť pod dohľadom mediačného a probačného pracovníka, musí si dať pokoj s alkoholom aj so šoférovaním. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy