Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Rozsiahla razia NAKA. Podľa informácií TV JOJ zadržali 9 osôb
Zdielať na

Rozsiahla razia NAKA. Podľa informácií TV JOJ zadržali 9 osôb

TRNAVA/SKALICA/ŽILINA / Policajti NAKA v pondelok ráno vykonali rozsiahlu raziu zameranú na drogy. Jednotky NAKA zasahovali v Trnave, Skalici a v Žiline. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania sa im podarilo zadržať 9 osôb, medzi ktorými mal byť aj človek zodpovedný za výrobu drog. Po výsluchu policajti umiestnili do policajnej cely šesť z nich, o ich väzbe bude rozhodovať sudca.

Po zadržaní osôb, v rámci razie zameranej na drogovú trestnú činnosť, predviedli policajti NAKA zadržaných k výsluchom, ktoré podľa informácií TV JOJ prebiehali ráno. "Policajti NPZJ NAKA P PZ dňa 16.09.2019 vykonali policajnú akciu s krycím názvom Mravec, v rámci ktorej bolo zadržaných 9 osôb, bolo vykonaných 9 domových prehliadok a 9 prehliadok iných priestorov. Počas akcie boli zaistené omamné a psychotropné látky - kokaín, marihuana a metamfetamín v množstve cca. 640 jednotlivých dávok , komponenty k drogovej trestnej činnosti," informovala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. 

Policajti zaistili aj finančnú hotovosť, mobilné komunikačné prostriedky a iné veci súvisiace s trestnou činnosťou. Kukláči sa zamerali aj na dom v Trnave, v ktorom so sestrou mala bývať aj jedna z drogových kráľovien. Takto ju prezývali Trnavčania, ktorí o "podnikaní" Moniky K. a jej sestry Zuzany vedeli viac. Práve Monika by podľa policajného zdroja mala druhým najdôležitejším človekom v hierarchii skupiny.

Po vypočutí umiestnili do cely policajného zaistenia z deviatich osôb šesť. V najbližších hodinách by mal o ich väzbe rozhodovať sudca.  

"Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ PZ dňa 17.09.2019 vzniesol toho času obvinenie pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi spáchaný organizovanou skupinou 6 osobám, na ktoré bude spracovaný podnet na vzatie do väzby," dodala k prípadu policajná hovorkyňa. 



 V byte mladého Lučenčana našli drogy a väčšiu hotovosť, išlo o zrejme o plánovanú akciu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy