Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvakrát obeťou. Najprv ho okradli, potom dostal poriadnu nakladačku
Zdielať na

Dvakrát obeťou. Najprv ho okradli, potom dostal poriadnu nakladačku

KROMPACHY / V priebehu dvoch hodín sa stal železničiar v Krompachoch obeťou dvoch trestných činov. Najprv ho okradli, potom dostal poriadnu nakladačku. Pár dní si pre ťažké zranenia musel poležať v nemocnici. Útočníci policajtom dlho neunikali, už sú vo väzbe.

Bitke predchádzal iný trestný čin. Novovešťana najprv neznámi páchatelia okradli na železničnej stanici. Odtiaľ mu ukradli tašku. Kým sedel na lavičke pred stanicou, prišli k nemu traja obyvatelia neďalekej osady. Vzali mu tašku s dokladmi aj peňaženkou a ušli preč. Muž zavolal políciu, no trestné oznámenie chcel podať až neskôr. Policajti však začali po veciach pátrať, zrejme tak urobil aj okradnutý železničiar

Po dvoch hodinách už bol okradnutý muž bitý na ulici blízko osady. Útočníci ho mlátili aj lopatou. Skrvaveného ho zachránila Irena, ktorá sa ku skupinke nebojácne rozbehla. "Volal ten pán na pomoc, som vyšla von, keď ho tyčkami bili," hovorí svedkyňa bitky Irena. "Dali si tričká na tvár, odišli, utiekli aby som im nevidela na tvár," dodáva. 

To už išli okolo aj policajti. Spolu s Irenou mužovi pomohli, dali mu vodu a postarali sa oňho do príchodu záchranárov. Muž tak skončil poriadne dobitý s vykĺbeným ramenom a polámanými rebrami v nemocnici."Podľa predbežného vyjadrenia lekárov muž utrpel ťažké zranenia," informuje Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Mladí páchatelia síce ušli, no nočná bitka im neprešla

Ráno ich krompašskí policajti našli a zadržali. "Na základe zhromaždených informácií sa policajtom podarilo vypátrať a do cely policajného zaistenia umiestniť tri podozrivé osoby," potvrdila Ivanová. "Daniel prišiel ráno ako ho zobrali, že začo ho berú, keď on nebil. Že len on stál a díval sa a neviem, že to viacerí ho bili," tvrdí babka dvoch obvinených Alžbeta Dirdová. 

Vyšetrovateľ ich obvinil z ťažkej ujmy na zdraví a výtržníctva, za čo im hrozí až 12 ročné väzenie. Tento prípad ukázal na zaujímavý paradox. Kým muža jedna časť minoritného obyvateľstva bila, druhá mu pomáhala a možno aj zachránila život. "Prišiel z nemocnice, prišiel tu a mi ďakoval. Tu bývame slušne, vychádzam s každým," poznamenala Irena. 

Postavil sa pred okresný súd pre prípad vraždy, no naplánované pojednávanie sa nekonalo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy