Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dráma v nitrianskej nemocnici: Pacient neurologického oddelenia vyskočil z okna
Zdielať na

Dráma v nitrianskej nemocnici: Pacient neurologického oddelenia vyskočil z okna

NITRA / 32-ročný muž vyskočil z okna neurologického oddelenia na jednotke intenzívnej starostlivosti. Stalo sa to v Nitrianskej fakultnej nemocnici. Muž pôvodom z Ukrajiny to urobil v blízkosti lekárky a zdravotnej sestry. Ženy sa ho snažili zachytiť.

32-ročný muž z Ukrajiny mal zdravotné problémy a večer ho hospitalizovali na neurologickom oddelení, konkrétne na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde bol pod neustálym dohľadom zdravotníckeho personálu. Ráno ale muž urobil to, čo nikto nečakal. Vybral sa k oknu na 3. poschodí a vyskočil z neho. Udialo sa to počas vizity. 

"Využil situáciu, kedy sa zdravotný personál presúval od lôžka k lôžku," informovala hovorkyňa fakultnej nemocnice Tatiana Timková. Muž počas skoku zostal nohami visieť na okne. Lekárka aj so zdravotnou sestrou sa ho okamžite snažil zachytiť. 

"Vrhol sa k oknu a zostal visieť na externých žalúziách, zdravotný personál sa ho snažil zachytiť a dohovárať, aby to nerobil," opísala situáciu hovorkyňa nemocnice. Muž však na dohováranie nereagoval, lekárka aj zdravotná sestra ho držali za nohy. On sa však robil všetko preto, aby sa vytrhol. "Rukami sa odrazil od parapety a vrhol sa dolu na zem," pokračovala Timková. 

Pri skoku z okna narazil pacient na dopravnú značku vzdialenú asi 5 metrov od pavilónu. Okamžite ho ratovali lekári. Podľa informácií TV JOJ muž prišiel o nohu a má viaceré zlomeniny a odreniny. Jeho stav je ale stabilizovaný. 

Okolnosti prípadu polícia vyšetruje, podľa zdroja televízie JOJ pacient pracuje v meste pod Zoborom v jednej z fabrík a žije v ubytovni. Do nemocnice ho doviezla záchranka vo štvrtok večer pre problémy s koordináciou. "Polícia prijala trestné oznámenie pre podozrenie z protiprávneho konania. K prípadu ale nemôžeme poskytnúť žiadne bližšie informácie," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Pozrite reportáž o podobnom prípade. V trebišovskej nemocnici z balkóna vypadol 5-ročný chlapec:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy