Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dráma v byte: Syn (17) mal z balkóna vyhodiť svojho otca, ktorý sa o neho staral
Zdielať na

Dráma v byte: Syn (17) mal z balkóna vyhodiť svojho otca, ktorý sa o neho staral

Zdroj: fb - policie České republiky

DĚČÍN / Sedemnásťročný syn podľa informácií polície zhodil z 3. poschodia balkóna svojho otca. Dráma sa mala odohrať minulý týždeň v severočeskom meste neďaleko mesta Ústí nad Labem. Muž po páde zraneniam podľahol. O svojho syna sa pritom staral sám potom, čo ich matka pred rokmi zomrela.

Polícia mladíka po incidente obvinila a umiestnila do väzby. O prípade informoval spravodajský web idnes.cz "Neviem, že by mali medzi sebou nejaké spory, o synovi hovoril vždy: "To je moje dieťatko".," vyjadril sa jeden z kamarátov zosnulého muža. Podľa jeho priateľov sa muž o svojho syna staral najviac ako sa dalo. 

Mladík sa venoval basketbalu, ktorý hrával aj v škole. Ľudia z tímu a zo školy sa ale k situácií odmietli vyjadriť. Rovnako sa k tomu postavili aj susedia, tvrdili, že rodine nič veľmi nevedia. Podľa informácií  MF DNES sa ale niektorí policajtom vyjadrili, že počuli z ich bytu časté hádky. 

Čo sa presne minulý týždeň vo štvrtok odohralo v ich byte, zatiaľ jasné nie je. Policajti informovali, že krátko po pol šiestej ráno dostali oznámenie o páde muža z balkóna. "Po príjazde policajnej hliadky a záchranárov na miesto už poškodený bohužiaľ nejavil známky života. Prvotným zaistením bolo takmer zrejmé, že na tragédii má podiel iná osoba. Niekoľko minút nato policajti podozrivého zadržali," uviedla policajná hovorkyňa Šárka Poláčková.

"Trestné konanie je neverejné, základné informácie sme poskytli, viac sa v túto chvíľu nebudeme vyjadrovať," dodala policajná hovorkyňa. Podľa zistení MF DNES nebol muž zranený pred pádom na zem, všetky zranenia si spôsobil až pri páde, kedy sa napichol na železné rúrky plotu. V dobe tragédie bol na mieste ešte jeden chlapec, ktorému je 15 rokov. Vyplýva to z vyjadrenia záchrannej služby. "Odviezli sme do nemocnice maloletú osobu so stresovou reakciou," informoval hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Ústeckého kraja Prokop Voleník.

Vyšetrovatelia sú presvedčení, že 17-ročný mladík zabil otca úmyselne a naviac, že na slobode mohol byť agresívny. Dôvod, prečo mladíka dali do väzby je obava, že by mohol utiecť a pokračovať v trestnej činnosti. Za vraždu v najmiernejšej sadzbe hrozí väzenie na 18 rokov, mladistvým kvôli veku polovica, nanajvýš 10 rokov. 

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý napadol svoju matku mačetou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy