Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šialený muž v Tatrách. Najprv mal kopať a biť svojho psa, potom zmizol v lesoch
Zdielať na

Šialený muž v Tatrách. Najprv mal kopať a biť svojho psa, potom zmizol v lesoch

VYSOKÉ TATRY / Po Tatranských lesoch pobehuje Rambo. Takáto informácia sa v posledných dňoch objavila v médiách. Neznámy agresívny muž tam nielenže kopal a bil svojho psa, ale dokonca chcel zaútočiť aj na strážnikov, ktorí sa mu v tom pokúsili zabrániť. Potom zmizol v lesoch.

Prípad sa stal v poľskej časti Vysokých Tatier. Bývalý policajt si na turistickom chodníku všimol muža, ktorý sa mal veľmi zle správať voči svojmu psovi. Muž mal do psa kopať a následne ho aj biť, pričom sa údajne vyhrážal, že ho nesie do hôr ako obetu bohom. Agresívny bol aj na pracovníkov ochrany prírody. Podľa nich malo ísť o bývalého príslušníka armády so silným rusko-znejúcim prízvukom.

"Lesník sa mu pokúšal zabrániť, aby ďalej psa týral. Bol agresívny aj na neho. Potom sa dal na útek," vraví strážca Michal Broz. "Začal utekať, nechcel preukázať svoju totožnosť. Bol mimoriadne agresívny a nielen verbálne," pridáva sa strážca Edward Wlazlo. 

Privolaným policajtom ani strážcom sa nepodarilo muža v horách chytiť a po Tatrách sa začalo pátranie po mužovi, ktorého miestni nazvali „Rambo“. Mnohí turisti sa pritom báli ísť do hôr na túru. Muži zákona ho aj so psom nakoniec vypátrali o niekoľko dní neskôr. Ukázalo sa, že išlo o obyvateľa Ukrajiny z Kyjeva.

"Tvrdil, že iba vychovával svojho psa. Zviera sme mu odobrali a odvieli na ošetrenie na veterinu. Teraz je už kokeršpaniel v poriadku," povedal hovorca polície Roman Wieczorek. Nejde pritom o prvý prípad, kedy sa bývalý vojak ukryl práve v Tatrách. "Muž trpel posttraumatickým stresovým syndrómom. Ukrýval sa v zime v jednom z našich objektov, nevedel ani kým je. Keď ho našli, previezli ho do nemocnice, kde bohužiaľ zomrel," spomenul Wlazlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy