Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad ľudských kostí vyplavených z potoka v Modre. Polícia stále nepozná totožnosť muža
Zdielať na

Prípad ľudských kostí vyplavených z potoka v Modre. Polícia stále nepozná totožnosť muža

MODRA / Z miestneho potoka v Modre trčali ľudské kosti aj s oblečením. Polícia od konca mája pátra potom, ako sa tam torzo tela dostalo. Rovnako nie je známa ani totožnosť nebohého muža. Zvláštne na tom je, že nikomu nechýba.

Po silných dažďoch pracovníci povodia Dunaja pomocou bagra čistili koryto potoka a jeho okolie. O pár dni na to si okoloidúca žena všimla niečo zvláštne. Z brehu trčala ľudská kosť, na ktorej visela pracovná topánka. Policajti sa tak pustili do prehľadávania potoka a jeho okolia. Pomocou rýľov, motýk a lopát hľadali ďalšie pozostatky. Našli druhú stehennú kosť, časť rebier a bundu.

Koľko sa nebohý nachádzal v miestnom potoku, zatiaľ, nik nevie. Nie je vylúčené, že telo vo veľkej miere zdevastoval bager, ktorý okolie potoku dával po silných dažďoch do poriadku.

"V súvislosti s Vami uvedeným prípadom je na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku vedené trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Totožnosť nebohého muža polícia stále nepozná. No podľa predbežných informácií by malo ísť o muža v strednom veku."S výsledkom pitvy doposiaľ nedisponujeme, avšak podľa predbežnej správy sa pravdepodobne jedná o muža vo veku 40 – 50 rokov. Bezprostredná príčina smrti zatiaľ ustálená nebola. Totožnosť osoby je predmetom analýzy DNA," dodal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy