Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážna nehoda na Donovaloch: Mladá žena dostala šmyk, v aute sedeli aj deti
Zdielať na

Vážna nehoda na Donovaloch: Mladá žena dostala šmyk, v aute sedeli aj deti

DONOVALY / Vážna nehoda na horskom priechode Donovaly v nedeľu napoludnie zablokovala hlavný ťah na Liptov. Mladá žena, ktorá v aute viezla svoje dve deti, dostala v zákrute šmyk a v protismere čelne narazila do iného auta. Medzi zranenými je aj 13-ročný chlapec.

V terénnom aute, ktoré dostalo šmyk, sedela mladá žena s dvomi malými deťmi. V protismere nabúrali do vozidla, v ktorom sa viezol mladý pár. "Vodička, ktorá schádzala smerom na Ružomberok dostala šmyk, prešla do protismeru, kde došlo k zrážke z oprotiidúcim vozidlom. Úlomky z nehody zachytili aj čelné sklo ďalšieho vozidla, ktoré išlo smerom od Ružomberka," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 
Na Donovaloch zasahovali hasiči aj záchranári, tí ošetrovali zranených z havarovaných vozidiel.

"Pri tejto nehode boli zranené dve osoby, 33-ročný muž utrpel ľahké poranenia a ošetrený bol na mieste, 13-ročný chlapec utrpel povrchové zranenia hlavy a transportovali ho do detskej fakultnej nemocnice," uviedol hovorca operačného strediska záchranárov Jozef Minár. 

Podľa svedkov bola v čase nehody cesta šmykľavá, hovoria o rozliatom oleji, čo sa zrejme podpísalo pod čelnú zrážku. "Príčinou bolo neprispôsobenie jazdy stavu a povahe vozovky, nehoda je v štádiu objasňovania," dodala  Kováčiková. 

K vážnej nehode došlo pred pár dňami aj v obci Hybe. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy