Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Napadli ho odzadu a okradli ho. V putách skončil aj 15-ročný chlapec
Zdielať na

Napadli ho odzadu a okradli ho. V putách skončil aj 15-ročný chlapec

HUCÍN / Za lúpež skončil v putách iba 15-ročný chlapec. Aj so svojím 18-ročným kamarátom mal pri obci Hucín v okrese Revúca prepadnúť a okradnúť 34-ročného muža. Podozrivých páchateľov do dvoch hodín zadržali policajti.

Útok prišiel nečakane a odzadu, hovorí Štefan, ktorého na ceste medzi dvomi obcami prepadli dvaja páchatelia. Muž po údere do hlavy spadol na zem. "Prišli potichu a ma zložili na zem. Chňapli mi po hlave, teda s rukou ma dali na zem a že len toľko, že peňaženka," uviedol prepadnutý muž Štefan.

Štefan mal však iba pár drobných. Útočníci mu nakoniec zobrali dva mobilné telefóny. Asi do dvoch hodín policajti chytili podozrivých mužov, tí sa mali ku skutku priznať a mali u nich nájsť aj ukradnuté mobily.

Išlo o dvoch kamarátov vo veku 18 a 15 rokov. "Vyšetrovateľ v Revúcej zo zločinu lúpeže obvinil dve osoby," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Obidvoch ich predviedli pred sudcu, ktorí mal rozhodovať o tom, či budú stíhaní na slobode alebo za mrežami. Počas predvádzania sa usmievali, po verdikte súdu už to ale bolo inak.

V prípade 18-ročného Kristiána bol sudca nekompromisný a rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Z dôvodu takzvanej preventívne väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová.  V minulosti už mal problémy so zákonom, ešte ako neplnoletý.

Mladší z páchateľov, o ktorého sa starala stará mama, poputuje naspäť do reedukačného centra, kde bol pre problémové správanie umiestnený pred niekoľkými mesiacmi. V čase lúpeže bol doma na prázdninách.

Pozrite si archívnu reportáž o tínedžeroch, ktorí vykrádali domy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy