Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík padal 15 metrov. Pri práci spadol z plošiny na strechu
Zdielať na

Mladík padal 15 metrov. Pri práci spadol z plošiny na strechu

VINIČNÉ / Mladík (21) takmer prišiel pri práci o život. Na družstve vo Viničnom montoval telekomunikačné zariadenie. Muž sa pravdepodobne počas silného dažďa šmykol a spadol z výšky.

K incidentu došlo  v piatok, krátko po 15:00 hodine popoludní v obci Viničné neďaleko Pezinka. Mladý 21-ročný muž pri výškových prácach na sile spadol z plošiny z približne 15. metrov a to priamo na strechu budovy. Po páde zostal s ťažkými poraneniami po celom tele nehybne ležať, no bol pri vedomí.

"Hliadka policajného zboru oznámenie preverila a jeho hodnovernosť potvrdila," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Na družstvo do pár minút prišli všetky záchranné zložky. Záchranári vyliezli na strechu a začali ho ošetrovať.

Zniesť ho z vysokej budovy a s ťažkými poraneniami nebolo jednoduché. Najprv zraneného museli stabilizovať a dať na nosidlá. Potom ho zniesli pomocou hasičskej plošiny a rovno naložili do sanitky, kde ho lekári naďalej ošetrovali. Jeho stav bol ale vážny a musel priletieť záchranársky vrtuľník. "21-ročný mladý muž spadol približne z 15 metrovej výšky. Utrpel vážne poranenia hlavy a chrbtice. Vrtuľníkom bol po prvotnom ošetrení transportovaný do nemocnice v Bratislave v Ružinove," uviedol hovorca operačného strediska Jozef Minár. 

Zraneného pacienta neskôr previezli z ružinovskej nemocnice na bratislavské Kramáre. Aktuálne sa nachádza na oddelení ARO. "Pacient, ktorý k nám bol prevezený s vážnymi poraneniami hlavy a chrbtice je v stabilizovanom stave. Vzhľadom k poraneniam sa stále nachádza v umelom spánku a pod neustálym dozorom lekárom," potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská. V tejto súvislosti poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy