Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vážna nehoda pri Bystrici. Po zrážke cisterny s osobným autom museli uzavrieť cestu
Zdielať na

Vážna nehoda pri Bystrici. Po zrážke cisterny s osobným autom museli uzavrieť cestu

LUČATÍN / Pravdepodobne mikrospánok sa podpísal pod vážnu nehodu, ktorá sa stala dnes ráno medzi Slovenskou Ľupčou a Ľubietovou. Na hlavnom ťahu na Brezno sa čelne zrazilo osobné auto s cisternou. Dvaja muži, ktorí v osobnom aute sedeli, skončili s ťažkými zraneniami v banskobystrickej nemocnici.

V osobnom aute sedeli dvaja muži. Skoro ráno cestovali z Bratislavy, vracali sa domov do Brezna. Vodiča ale za volantom premohla únava. Stačil pár sekundový mikrospánok a auto sa dostalo do protismeru. Tam čelne nabúralo do cisterny, ktorej vodič už zrážke nemal ako zabrániť. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Hasiči museli zo zdemolovaného auta uväznenú posádku vyslobodiť.
Pri nehode sa zranili dve osoby. Horšie bol na tom práve mladší z bratov, ktorý sedel na mieste spolujazdca, utrpel mnohopočetné poranenia viacerých častí tela a spod pokrčených plechov ho museli vyslobodiť. Mladý muž je navyše zdravotne postihnutý, hasiči našli aj jeho barly. "Po príchode na miesto príslušníci zistili, že v aute sa nachádza jena osoba, na jej vykliesnenie sme použili hydraulické zariadenie," informoval veliteľ zásahu Ondrej Pinka. Po ošetrení oboch mužov previezli do banskobystrickej nemocnice. Cestu museli policajti uzavrieť, autá smerujúce na Horehronie jazdili po obchádzkovej trase.

Pozrite si archívnu reportáž o nehode kamiónu, ktorý vrazil do detského historického vlaku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy