Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hričovský kanál je doslova plný prekvapení. Tentokrát v ňom našli zbrane
Zdielať na

Hričovský kanál je doslova plný prekvapení. Tentokrát v ňom našli zbrane

HLINÍK NAD VÁHOM / Vodohospodársky podnik už vypustil kanálovú sústavu Hričovskej priehrady. Odkedy s vypúšťaním začali objavili dovedna päť utopených vozidiel. V jednom z nich dokonca našli kostru človeka a v stredu večer zazrel chlapec na dne kanála strelné zbrane.

Vážsky kanál vypúšťajú po 17 rokoch. S klesajúcou vodou postupne odkrýva tajomstvá, ktoré v niektorých prípadoch zrejme tajomstvom mali zostať. V stredu večer pri obci Hliník nad Váhom v okrese Bytča z dna vytiahli dve strelné zbrane. Až po expertíznom skúmaní bude známe, či išlo o skutočné zbrane, ak áno, polícia sa bude zaoberať aj otázkou, či s nimi neboli spáchané trestné činy. 

Ako prvé sa začali strechy utopených áut objavovať začiatkom augusta pri Považskej Bystrici. "Išlo o staršie autá v jednom prípade išlo o auto pochádzajúce z krádeže, druhé sa v pátraní nenachádzalo," informovala policajná hovorkyňa Danka Adamíková. Už o necelý týždeň policajtov a hasičov ku kanálu ale pri obci Hvozdnica volali opäť. Z dna vytiahli auto s evidenčným číslom, ktoré zmizol bez stopy ešte v roku 2004. V ňom potápači našli ľudské pozostatky. 

 

Kanál je už od pondelka vypustený, čoskoro ho začnú čistiť a je predpoklad, že sa v ňom ešte všeličo nájde. 

Viac sa dozviete aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy