Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V byte mladého Lučenčana našli množstvo drog i nemalú hotovosť. Išlo o plánovanú akciu
Zdielať na

V byte mladého Lučenčana našli množstvo drog i nemalú hotovosť. Išlo o plánovanú akciu

LUČENEC / Vo štvrtok sa pred sudcu postaví 22 ročný Lučenčan. Kriminalisti u neho v byte našli marihuanu aj pervitín. V dóze ukrýval i papierové bankovky. Peniaze mohli pochádzať z trestnej činnosti.

V tomto prípade podľa všetkého nešlo o náhodnú akciu a lučeneckí kriminalisti museli mať dostatok dôkazov o tom, že mladý Lučenčan pácha nelegálnu činnosť. Sudca im dal povolenie prehľadať jeho byt.

Policajti tam našli vyššiu finančnú hotovosť, podozrivé látky, aj iné komponenty, ktoré mohli súvisieť s trestnou činnosťou. To, čo zaistili, poslali na expertízu. Vyšetrovateľ už má v rukách predbežné výsledky. "Podozrenia polície potvrdili experti z kriminalisticko-expertízneho ústavu v Slovenskej Ľupči, ktorí vykonali znalecké skúmanie. Išlo o marihuanu aj pervitín," približuje Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Množstvo ani počet dávok polícia zatiaľ nespresnila. Podozrivého muža polícia odviedla v putách. Po výsluchu a po tom, čo sa potvrdilo, že išlo o drogy, už čelí aj obvineniu. "V súvislosti s prípadom bol zadržaný 22-ročný Lučenčan, ktorého už vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti," vysvetľuje Kováčiková. 

Drogy nemal na vlastnú spotrebu 

V byte býval so svojou priateľkou, tá na kameru hovoriť nechcela, no tvrdí, že zásah policajtov ju prekvapil a o Ivanových nelegálnych aktivitách netušila. Vyzerá to tak, že marihuanu a pervitín nemal pre vlastnú potrebu."Drogy si v byte prechovával, kde ich aj jednotlivo dávkoval a následne tieto distribuoval konečným konzumentom," poznamenala Kováčiková. 

Obvinený muž je ešte stále v policajnej cele. Vyšetrovateľ pre neho navrhol väzobné stíhanie. Ak sa s tým prokurátor stotožní, zajtra o tom bude rozhodovať súd.

V školskej telocvični objavili záhadnú kameru. Nikto nevie, kto ju tam dal, pritom snímala ženy aj deti, viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy