Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čierny deň pri Liptovskom Mikuláši a Trenčíne. Na ceste vyhasol život dvoch ľudí
Zdielať na

Čierny deň pri Liptovskom Mikuláši a Trenčíne. Na ceste vyhasol život dvoch ľudí

HYBE/ VEĽKÉ BIEROVCE/TRENČIANSKA TURNÁ / Vážna dopravná nehoda sa stala v obci Hybe v smere do Kráľovej Lehoty. Dodávka sa tu zrazila s nákladiakom. O život po náraze prišiel 39-ročný vodič dodávky. Ďalšia tragická nehoda sa stala v noci aj neďaleko Trenčína. Po čelnej zrážke s nákladiakom zomrel 53- ročný vodič osobného auta.

"J​e pravdepodobné, že z určitých dôvodov, možno rýchlosti alebo nepozornosti vodiča v osobnom motorovom vozidle tento prešiel do protismeru, kde sa stretol s nákladným motorovým vozidlom," opísal spôsob nehody v Hybe Stanislav Chomoc, súdny znalec z odboru cestnej dopravy. Podľa očitých svedkov chcel zrejme vodič Fiatu predbehnúť do kopca idúcu Tatru. Ak skutočne išlo o jeho vedomé konanie, pre manéver si zvolil extrémne nebezpečnú zákrutu s plnou čiarou. Čelný náraz bol taký silný, že sa nákladné auto prevážajúce palety prevrátilo na bok. Vo Fiate uväznila vodiča zdemolovaná karoséria. Podľa rozsahu poranení, bol zrejme na mieste mŕtvy. Z auta vyslobodili jeho bezvládne telo až hasiči. 

"Pri dopravnej nehode utrpel 39-ročný vodič zranenia, ktorým žiaľ na mieste podľahol. 48-ročný vodič vozidla Iveco utrpel predbežne ľahké zranenia. Alkohol u vodiča vozidla Iveco vykonanou dychovou skúškou zistený nebol," povedal policajný hovorca Radko Moravčík.  U nebohého muža bude vykonaná pitva. 39-ročný Marek zahynul vo firemnom aute, počas rozvážania obedov. Cestu, ktorá sa mu stala osudnou však dôverne poznal, pochádzal totiž z neďalekej obce.  

Tragická zrážka pri Trenčíne

Tragická nehoda sa stala aj neďaleko Trenčína, na rovnom úseku cesty medzi obcami Veľké Bierovce a Trenčianska Turná. 53- ročný vodič osobného auta sa nadránom vracal domov, no pravdepodobne za volantom zaspal. V aute sa viezol sám. "53-ročný vodič jazdil na osobnom aute v smere na obec Drietoma, pričom z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti jazdiacim nákladným autom," informoval policajný hovorca  Pavol Kudlička. 

V nákladnom vozidle sa viezli dvaja muži. Šofér podľa vlastných slov už nedokázal zrážke zabrániť. Nezranený vyšiel z kabíny a utekal na pomoc vodičovi osobného vozidla. Ten však bol v aute zakliesnený a nejavil už známky života. "Trenčianski hasiči zabezpečili miesto udalosti a pomocou hydraulického naradia vyslobodili telo zakliesnenej osoby z vraku vozidla," informoval hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na miesto dopravnej nehody. Žiaľ, mužovi už nedokázali pomôcť a lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová.  

"Vodič nákladného auta bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," dodal policajný hovorca Kudlička. To či bol alebo nebol nebohý muž počas jazdy pod vplyvom alkoholu, alebo iných omamných látok, ukážu až výsledky nariadenej pitvy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy