Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V školskej telocvični objavili záhadnú kameru. Nikto nevie, kto ju tam dal, pritom snímala ženy aj deti
Zdielať na

V školskej telocvični objavili záhadnú kameru. Nikto nevie, kto ju tam dal, pritom snímala ženy aj deti

NOVÁKY / V Novákoch objavili v školskej telocvični záhadnú kameru. Nikto totiž nevie, kto ju tam dal a ženy, ktoré tam chodia cvičiť, si mysleli, že je to iba malá lampa. Nikde navyše nie je ani dnes povinná informácia o tom, že je priestor monitorovaný.

"Keď som sa otočil smerom ku dverám, padla mi do očí kamera. Bol som šokovaný. Žiadny nápis, upozornenie, že by bol priestor monitorovaný, tu nie je. Ani na dverách, ani na stene, nikde," vysvetľuje primátor mesta Nováky Dušan Šimka. 

Kamera snímala nielen deti, ale aj ženy. Podľa primátora to nikto netušil. "Chodíme pravidelne cvičiť, utorky a štvrtky a o kamere sme nevedeli," hovorí obyvateľka mesta Alena Mokrá. "O tom, že by sme boli snímané, som nevedela," dodáva Eleonóra Sváčeková. 

Počas vyučovania v nej cvičia malí školáci. Popoludní ju zasa prenajímajú obyvateľom mesta. Podľa doterajších zistení sem mali kameru nainštalovať pred štyrmi rokmi. "Potrebovali sme chrániť majetok, ktorý sa bez kamerového systému pri prenajímaní ničil," argumentuje bývalá riaditeľka školy Anna Chlupíková. 

Takéto monitorovanie je pritom protizákonné 

"Monitorovanie tohto priestoru bolo v rozpore so zákonom, pretože zákon určuje, že každý vstup do miestnosti musí byť označený nálepkou, že tento priestor je monitorovaný kamerovým systémom," objasňuje právnik Róbert Pietrik. 

Súčasná riaditeľka školy nastúpila na svoj post pred pár dňami a o kamere nevedela. Jej predchodkyňa tvrdí, že upozornenie o tom, že priestor je monitorovaný pred telocvičňou bolo. Kde sa podelo netuší. "Všetko bolo v poriadku, nič nelegálne sa tam nedialo," dodáva bývala riaditeľka Chlupíková. 

Záznamy vraj nemajú 

Primátor žiadal, aby mu kompetentní ukázali záznamy z kamery. Nedostal ich. "Systém bol znefunkčnený, videorekordér sa podivuhodne pokazil," tvrdí primátor Šimka. 

Kameru idú z telocvične demontovať a primátor bude kontaktovať políciu. "Nemá zmysel monitorovať vnútorné priestory telocvične," myslí si súčasná riaditeľka školy Viera Pechová. "Považujem to za povinnosť podať trestné oznámenie," verí primátor. 

V Nových Zámkoch sa muž s nožom v ruke vyhrážal ľuďom. Spacifikoval ho policajný pes Áres. Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy