Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri naháňačke v Galante museli policajti použiť samopal. Tomáš (43) teraz čaká na rozhodnutie súdu
Zdielať na

Pri naháňačke v Galante museli policajti použiť samopal. Tomáš (43) teraz čaká na rozhodnutie súdu

GALANTA / Štyridstaťtriročný Tomáš je v policajnej cele, kde čaká na rozhodnutie súdu. Ide o muža, ktorý pred políciou unikal v aute a tí na jeho zastavenie museli použiť aj výstrely zo služobnej zbrane. Policajná naháňačka sa odohrala ešte počas víkendu v uliciach Galanty.

V nedeľu krátko predpoludním chcela hliadka zastaviť a skontrolovať dvojčlennú posádku auta Alfa Romeo. No vodič na ich pokyny nereagoval a namiesto toho, aby zastavil, dupol na plyn. Veľkou rýchlosťou tak unikal až do Galanty. Bolo šťastím, že pri unikaní nikoho nezranil. Policajti museli použiť aj služobnú zbraň. "Policajti na zastavenie unikajúceho vozidla použili služobnú zbraň, samopal, z ktorého po predchádzajúcich výzvach vystreli 4 varovné výstrely a 3 výstrely na kolesá auta,"  vyjadrila sa hovorkyňa polície Mária Linkešová.  

Z prestreleným kolesom zastavil na ceste pred rodinnými domami, z auta vyskočil a utiekol. 18-ročnú spolujazdkyňu nechal tam. Zatiaľ čo jedna skupina podozrivého muža hľadala, druhá v spolupráci s kriminálkou prehľadali auto. Okrem injekčných striekačiek našli aj podozrivé látky pripomínajúce drogy. Všetok zaistený materiál poslali na expertízu. 43-ročného Tomáša policajti po pár hodinách zadržali na jednom z galantských sídlisk. 

"Na základe svedeckých výpovedí muža obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia a zároveň je podozrivý aj z prechovávania drog," dodala Mária Linkešová. Tomáš sa už aj v minulosti dopustil viacerých trestných činov, z ktorých bol už obvinený. Dokonca mal aj zákaz viesť motorové vozidlá, a to od apríla tohto roku. Na 43-ročného muža bol už spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. Až do rozhodnutia súdu o väzbe, zostáva v cele policajného zaistenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy