Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragická smrť 5-ročného dievčatka. Po úraze sa viac neprebralo
Zdielať na

Tragická smrť 5-ročného dievčatka. Po úraze sa viac neprebralo

MICHALOVCE / V obci Zemplínske Kopčany pri Michalovciach sa stala tragédia. Len 5-ročné dievčatko po úraze hlavy zostalo ležať v bezvedomí. Na miesto prileteli aj leteckí záchranári, ktorí vykonávali rozšírenú kardiopulmonálna resuscitáciu. Žiaľ, sa im život dieťaťa zachrániť nepodarilo.

Podľa slov príbuzných mala malá Gabika vyliezť na skriňu a následne z nej spadnúť na zem. Nešťastie sa stalo v rodinnom dome. Gabika si mala pri páde vážne poraniť hlavu a upadnúť do bezvedomia. Rodičia ju vraj našli v dome bezvládne ležať na zemi.  

Dievčatku priletel na pomoc aj záchranársky vrtuľník. Pristál v asi päť kilometrov vzdialenej obci Budkovce na futbalovom ihrisku. "Pozemní záchranári za kontinuálnej resuscitácie priviezli päťročné dievčatko, ktoré doma po úraze hlavy ostalo v bezvedomí. Leteckí záchranári sa pridali k rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii," vyjadrila sa hovorkyňa polície Zuzana Hopjaková. Aj napriek veľkej snahe záchranárov sa dievčatko žiaľ už nepodarilo oživiť. Vážnym zraneniam napokon podľahlo.



"​Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a bolo nariadené vykonanie pitvy," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 
Gabika pochádzala zo šiestich detí, pričom s jedným z bratov boli dvojčatá. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. "V priebehu ďalšieho vyšetrovania budú policajti zisťovať, ako ku tejto tragickej udalosti došlo a zároveň budú skúmať aj miestu zodpovednosti rodičov za vzniknutú situáciu," dodala policajná hovorkyňa. 

Brutálny prípad sa odohral aj v Prahe. O život prišiel len 9-ročný chlapec:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy