Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena (85) sa pri požiari udusila vo vlastnom dome. Tragédii nedokázal nikto zabrániť
Zdielať na

Žena (85) sa pri požiari udusila vo vlastnom dome. Tragédii nedokázal nikto zabrániť

VEĽKÉ KAPUŠANY / Žena (85) sa vo Veľkých Kapušanoch pri požiari udusila vo vlastnom dome. Tragédii nedokázal nikto zo susedov zabrániť, pretože oheň ani dym nebolo z ulice vôbec vidieť. Záchranné zložky zavolali k žene po niekoľkých hodinách od vypuknutia požiaru, až jej príbuzní.

Dôchodkyňa bývala v dome sama. Príbuzní ju ale chodili každý deň navštevovať. Práve oni našli jej bezvládne telo. "Príbuzní pani vyniesli von. Pokúsili sme sa podať prvú pomoc, ale bezúspešne," uviedol Peter Vaľko, veliteľ zásahu HaZZ Veľké Kapušany. "Nedalo sa ju už oživiť. Je to veľmi smutné. Veľmi to nami otriaslo, lebo to bola dobrá suseda," povedala miestna obyvateľka. 

Ženu našli ležať pri vchodových dverách. Zrejme sa snažila po vypuknutí požiaru z domu uniknúť. Aj samotná chôdza jej ale robila veľké problémy, takže sa nevedela rýchlo dostať do bezpečia. "Mala palice. S dvomi barlami chodila," potvrdila suseda. 

Po vypuknutí požiaru nastali v dome podľa hasičov extrémne podmienky. Keďže boli všetky okná uzavreté, nikto zo susedov si nič podozrivé nevšimol a nemohol prísť žene na pomoc. V izbách sa za niekoľko sekúnd nahromadil dym a minul sa kyslík. "Príslušníci zasahovali v dýchacích prístrojoch. Použil sa aj pretlakový ventilátor, keďže bolo veľké zadymenie. Prieskum sa urobil a následne hasenie, likvidácia požiaru," opísal postup zásahu Peter Vaľko.

Plamene zničili celý interiér domu na oboch poschodiach. Všetko nasvedčuje tomu, že príčinou požiaru bol skrat na elektroinštalácii. Najpravdepodobnejšou verziou je porucha nočnej lampy, ktorú mala žena pri sebe. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia," povedal Rastislav Švec, zisťovateľ príčin požiaru. "Ohnisko bolo na posteli, asi tam, kde mohla pani spať," dodal veliteľ zásahu HaZZ.

V Humennom hasiči zasahovali pri požiari v nemocnici. Našťastie, nikoho z pacientov nemuseli evakuovať:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy