Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vykoľajená električka skomplikovala situáciu v Bratislave. Dôvody nehody sú kuriózne
Zdielať na

Vykoľajená električka skomplikovala situáciu v Bratislave. Dôvody nehody sú kuriózne

BRATISLAVA / Od skorého rána skomplikovala dopravu v Bratislave vykoľajená električka. Podľa Dopravného podniku išlo o vážnejšie vykoľajenie. Dôvod nehody je kuriózny.

Vykoľajená električka zamestnala pracovníkov dopravného podniku na niekoľko hodín. Vozeň linky číslo dva smeroval pred pol siedmou ráno na Hlavnú stanicu. K vykoľajeniu spoja došlo na križovatke ulíc Imricha Karvaša a Radlinského tak, že sa mal vodič električky pomýliť. Myslel si, že sedí v linke s iným číslom a chcel pokračovať rovno smerom na Obchodnú. Na výhybke sa vozeň dostal mimo koľaje. "Okamžite po vykoľajení sme ostatné električky presmerovali na odklonové trasy, aby sa mimoriadnosť dotkla cestujúcich v čo najmenšej možnej miere.Ospravedlňujeme sa cestujúcim, že prestoj električiek trval tak dlho, žiaľ vykoľajenie bolo vážne a trvalo nám dlhšie, než sa nám podarilo električku vrátiť späť na koľajnice," informoval Martin Žarnovický, Dopravný podnik Bratislava. 

Zamestnanci dopravného podniku sa s niekoľkotonovým kolosom naťahovali približne štyri hodiny. Električku museli dotiahnuť na koľajisko smerom do Starého mesta.  "Prevádzku električiek po Obchodnej ulici sme obnovili o 11:00. Po celú dobu boli našim cestujúcim k dispozícii aj dispečeri, ktorí sa ich snažili informovať o aktuálnom dianí a odporučiť náhradnú dopravu," povedal Martin Žarnovický. 

Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Dopravný podnik Bratislava škody aktuálne vyčísľuje, predpokladá však, že nebudú vysoké.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy