Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do mohutnej brezy. Podľa zdroja TV JOJ išlo o úmysel
Zdielať na

Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do mohutnej brezy. Podľa zdroja TV JOJ išlo o úmysel

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Najskôr mal zapáliť rozostavaný dom a potom sa vydal na jazdu smrti. Na ceste pri Novom Meste nad Váhom v piatok ráno vyhasol život mladého muža. Tridsaťštyriročný Marek na svojej dodávke v obrovskej rýchlosti čelne narazil do stromu. Všetko nasvedčuje tomu, že išlo o úmyselné konanie.

Jazda mladého vodiča dodávky na ceste za Novým Mestom nad Váhom v smere do Starej Turej skončila tragicky. "Podľa doterajších zistení 34-ročný vodič zišiel so svojím motorovým vozidlom v mierne ľavotočivej zákrute mimo vozovku a narazil do stromu," uviedla policajná hovorkyňa v Trenčíne Danka Adamíková.

Pri pohľade na vrak vozidla je zrejmé, že vodič musel jazdiť obrovskou rýchlosťou a pred zrážkou ani nebrzdil. Náraz do mohutnej brezy doslova rozpolil dodávku a motor s kabínou rozmetal na nepoznanie. Tridsaťštyriročný vodič sa v aute viezol sám. Svedkovia ihneď privolali pomoc, no mužovi sa už nedalo pomôcť. "Osoba po našom príchode už nejavila známky života," uviedol veliteľ zásahu hasičov v Novom Meste nad Váhom Ján Janiga. 

"Žiaľ, muž pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a záchranári mu už nedokázali pomôcť,“ dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Podľa zdroja TV JOJ z prostredia vyšetrovania sa tragédia pravdepodobne nestala náhodou. Mladík mal vozidlo do stromu nasmerovať úmyselne. Za všetkým má byť údajne nešťastná láska. Mladý živnostník prerábal dom, v ktorom plánoval žiť so svojou partnerkou. Prišli ale problémy, ktoré muža zrejme dohnali k zúfalému činu. Dom v rekonštrukcii mal v ranných hodinách úmyselne podpáliť a následne sadol za volant. Náraz do stromu v obrovskej rýchlosti neprežil.

To, či bol vodič pod vplyvom alkoholu ukážu až výsledky nariadenej pitvy. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy