Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Jedenásťročný cyklista vbehol do cesty autu. Chlapec nemal prilbu ani reflexné prvky
Zdielať na

Jedenásťročný cyklista vbehol do cesty autu. Chlapec nemal prilbu ani reflexné prvky

Podľa odborníka na dopravu je veľký rozdiel medzi cyklistom-vodičom a cyklistom-nevodičom. Pozrite si archívnu reportáž

SENICA / Senickí policajti zasahovali vo štvrtok večer pri dopravnej nehode v obci Kúty, ktorej účastníkom bol len 11-ročný cyklista. Ten vychádzal na bicykli na cestu pri priechode pre chodcov. Dostatočne sa ale nepresvedčil, či môže cez cestu bezpečne prejsť a zrazil sa tak s prechádzajúcich Peugeotom 301.

Jedenásťročný cyklista vychádzal na bicykli na cestu po priechode pre chodcov, dostatočne sa nepresvedčil, či môže bezpečne prejsť cez cestu. V okamihu došlo na priechode k nárazu auta do chlapcovho bicykla. Chlapec, našťastie, utrpel ľahké zranenia. Pri jazde na bicykli nemal v obci ani prilbu ani reflexné doplnky a osvetlenie.

Polícia apeluje najmä na rodičov a príbuzných, aby deťom každý deň pripomínali základné pravidlá cestnej premávky a naučili ich už v útlom detstve správnu techniku jazdy a zodpovednému správaniu. "Nie je zriedkavé vidieť, že najmä deti vchádzajú na cestu z protismeru, vbehnú na náhle na priechody pre chodcov či inak križujú vozovku bez akéhokoľvek preverenia si situácie. Hoci deti poznajú trasu domov, do školy či za kamarátmi, najmä u detí do 10 rokov je potrebné, aby boli malí cyklisti stále v sprievode staršej osoby. Nezabúdajme, ide o dieťa," uvádza v tlačovej správe trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy