Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Požiar v nemocnici. Zatiaľ, čo pacienti pokojne spali, zo spodnej časti budovy sa valil hustý dym
Zdielať na

Požiar v nemocnici. Zatiaľ, čo pacienti pokojne spali, zo spodnej časti budovy sa valil hustý dym

HUMENNÉ / Zatiaľ, čo pacienti v humenskej nemocnici pokojne spali, zo spodnej časti budovy sa valil hustý dym. Požiar vypukol okolo polnoci. Horelo v suteréne chirurgického pavilónu. Zasahovali hasiči aj policajti. Hoci zadymenie bolo silné, evakuácia pacientov nutná nebola.

Horieť začalo okolo polnoci v priestoroch suterénu chirurgického oddelenia. Chodbami sa šíril hustý dym, hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. "Po našom príchode boli priestory silno zadymené. Po násilnom vniknutí do skladových priestorov bol požiar zlikvidovaný," opísal zásah Radoslav Tovarňák, veliteľ zásahu HaZZ Humenné. 

​Podľa hovorcu nemocnice vyhorela kabeláž v zásuvke. Našťastie sa požiar nerozšíril až natoľko, aby boli v ohrození pacienti a personál. "K zraneniu osôb ani k rozsiahlejším škodám na materiáli nedošlo. Evakuácia osôb takisto nebola potrebná," uviedol Tomáš Král, hovorca siete nemocníc. Zásah humenských hasičov trval zhruba dve hodiny. "Z dôvodu vysokého zadymenia musel byť suterén odvetraný ventilačnou technikou hasičského zboru," informoval Tomáš Král.

Humenská nemocnica práve počas tohto leta začala svoje priestory obnovovať. V pláne sú stavebné úpravy aj nákup moderných prístrojov a zariadení za viac ako 3,5 milióna eur.

Obyvateľov obce Stráňavy vystrašil oheň. Budovu akurát rekoštruovali, a práve pri oprave strechy vypukol požiar:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy