Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Polícia v centre Bratislavy pritvrdila. Bude Obchodná ulica konečne bezpečná?
Zdielať na

Polícia v centre Bratislavy pritvrdila. Bude Obchodná ulica konečne bezpečná?

BRATISLAVA / Od 7. júna prebieha v hlavnom meste počas víkendov policajná akcia pod názvom CENTRUM. Tento víkend už aj v koordinácii s novou stanicou mestskej polície, ktorú otvorili na Obchodnej ulici vo štvrtok. Zvýšený počet hliadok je reakciou na medializované pouličné incidenty.

"Cez víkend sa tu žúruje a žúruje sa tu tak, že zomierajú ľudia," poznamenal primátor mesta Matúš Vallo. Ide pritom najmä o už spomínanú Obchodnú ulicu a jej okolie, Hlavné, Hurbanovo či Kollárovo námestie. Problematické miesta, kde popri zábave dochádza aj k neželaným potýčkam a rôznym incidentom, za ktorým je poväčšine alkohol. Okrem zvýšeného počtu hliadok štátnej polície by malo k väčšej bezpečnosti prispieť aj nové pracovisko mestskej polície na Obchodnej ulici. Počas pracovných dní je občanom k dispozícii od 9-18. hodiny ako tzv. klientske centrum, kde môžu občania napríklad aj nahlásiť priestupok. 

Avšak od štvrtka do nedele bude slúžiť aj pre svojich kolegov, a to hliadkam mestskej a aj štátnej polície, po 19. hodine ako monitorovacie centrum. V okolí problémových ulíc pribudli nedávno ďalšie nové kamery. Operátor tak môže efektívnejšie vyslať zásahovú jednotku, ktorú podporuje aj kynologická polícia. "Rovnako je táto akcia využívaná aj na dodržiavanie zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov," vysvetlil hovorca polície Michal Szeiff. Či už ide o popíjajúcich mladistvých alebo zákaz, či obmedzenie požívania alkoholických nápojov na verejnosti. Víkendové posilnenie hliadok poriadkovej, dopravnej či kriminálnej polície v centre mesta však neznamená, že sa hliadky stiahnu zo sídlisk len do centra. "My nefungujeme na báze dedinského futbalu, že kde je lopta, tam sú všetci. My potrebujeme tieto veci mať pokryté zónovo. Je to zhruba cez 157 hliadok," podotkol riaditeľ KR PZ Bratislava Adrian Pavlik. 

Pozrite sa, ako vyzerala situácia na Obchodnej v máji tohto roka. Aké problémy nastali?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy