Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sprenevera v Slovenskom rybárskom zväze za viac ako 100-tisíc eur. Prípad stojí na mŕtvom bode
Zdielať na

Sprenevera v Slovenskom rybárskom zväze za viac ako 100-tisíc eur. Prípad stojí na mŕtvom bode

ZOHOR / Sprenevera v Slovenskom rybárskom zväze za viac ako 100-tisíc eur. Z funkcie už odvolali pokladníka, hospodára i podpredsedu. Prípad sfalšovania cenín začala riešiť ešte v januári malacká polícia. O chvíľu sa končí leto, ale prípad stále stojí na mŕtvom bode.

Podľa zdroja z prostredia rybárov sa mali v Slovenskom rybárskom zväze Záhorie spreneveriť povolenky na lov rýb. Na falšovanie cenín sa prišlo ešte v januári tohto roka. "Viem, že pri kontrole hospodárenia a aktuálnej finančnej situácie v SRZ Záhorie Zohor sa zistilo, že sú tam dosť veľké finančné nezrovnalosti a na základe tohto podozrenia sa spustila nejaká kontrola a prišlo sa na tie obrovské stotisícové úniky, ktoré vznikli za tých xy rokov," uviedla zainteresovaná osoba z prostredia SRZ Záhorie. "Riešime to, je podané trestné oznámenie, ale ja nechcem, aby teraz niekto povedal, že rybári kradnú a teraz mňa tu členovia budú opľúvať, že sme si nakradli," informoval predseda SRZ Záhorie.

Podľa zistení TV JOJ mal predseda Slovenského rybárskeho zväzu Záhorie problémy pred desiatimi rokmi ako vtedajší riaditeľ Dopravného podniku pri tendri na nákup autobusov. Z tejto funkcie odišiel na vlastnú žiadosť. Podľa finstatu je v súčasnosti tiež akcionárom a predsedom predstavenstva firmy, ktorá sa zaoberá výskumom a experimentálnym vývojom v oblasti prírodných a technických vied. Aktíva sú takmer 3 000 000 eur. Firma sídli v jednom z bytov v Karlovej Vsi a má iba jedného zamestnanca. "Podľa mňa to nie je vec, ktorá sa týka verejnosti, proste keď nejakej firme súkromnej účtovník spreneverí peniaze, to sa netýka televízie a rádovej širokej verejnosti, je to vec tej firmy, nie?" domnieva sa predseda SRZ Záhorie.

Polícia počas razie síce zhabala počítače, stratilo sa ale účtovníctvo ako dôkazový materiál za posledných niekoľko rokov. "My tieto veci riešime tak, že vlastne dávame dokopy len dostupné podklady, vzhľadom k tomu, že popritom niekto odcudzil aj účtovníctvo za 4 roky," povedal predseda SRZ Záhorie. "Vyšetrovanie v súvislosti s uvedeným prípadom v súčasnosti aj naďalej pokračuje. Obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo," informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ, Bratislava. "Čo sa stretávam s nejakými kamarátmi-rybármi, tak už o tom nehovorí absolútne nikto. Proste od toho januára, kedy sa to prevalilo, tak absolútne tí ľudia o tom prestali rozprávať, akoby sa to v podstate nestalo," dodala zainteresovaná osoba. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy