Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Manželia s deťmi vyleteli s autom z cesty, zastavil ich až strom
Zdielať na

Manželia s deťmi vyleteli s autom z cesty, zastavil ich až strom

IVACHNOVÁ / V Ivachnovej v mieste, kde sa končí diaľnica a zbiehajú sa dva jazdné pruhy, vyletelo v piatok podvečer auto mimo cesty. Oktáviu, v ktorej sa viezli manželia a ich dve malé deti, zastavil až náraz do stromu. Zranenej posádke dávali prvú pomoc obyvatelia z blízkych domov.

"Počul som najprv ranu, ale to nebola ani rana, to bol taký šuchot, ako keď sa vysype z nákladiaka štrk. Až keď som vyšiel von, tak som videl oproti domu auto v priekope," opísal náraz Ondrej, obyvateľ Ivachnovej. Oktávia vyletela z cesty v mieste, kde sa dva jazdné pruhy zbiehajú do jedného. Po lúke prešla desiatky metrov až skončila v kríkoch, kde vozidlo zastavil až náraz do stromu. Ondrej pracoval dlhé roky ako profesionálny hasič, presne vedel, čo má v takejto situácii robiť. Spolu so susedmi neváhali a bežali ratovať zranených. 

Manželom aj ich dvom maloletým deťom pomohli vyjsť z prevráteného auta. "Žena sa sťažovala na bolesti hrudnej a krčnej chrbtice, mala tiež tržnú ranu na dolnej končatine. Muž sa sťažoval na bolesti chrbtice, záchranári ošetrili aj maloleté dievča, ktoré si pri nehode udrelo hlavu," informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Po ošetrení záchranári celú rodinu previezli do nemocnice. Presná príčina tejto hrozivo vyzerajúcej nehody nateraz známa nie je. Policajti na miesto prizvali aj znalca z odboru cestnej dopravy. "33-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške, s negatívnym výsledkom. Okolnosti dopravnej nehody šetrí polícia v Liptovskom Mikuláši," dodal policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy