Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veľký požiar v Starej Kremničke. K založeniu požiaru sa priznal majiteľ domu, ohrozil seba i svojich príbuzných
Zdielať na

Veľký požiar v Starej Kremničke. K založeniu požiaru sa priznal majiteľ domu, ohrozil seba i svojich príbuzných

STARÁ KREMNIČKA / Veľký požiar v Starej Kremničke pri Žiari nad Hronom. Ľudí večer vystrašil oheň šíriaci sa z rodinného domu. Polícia zadržala 44 ročného majiteľa, ktorý sa priznal, že ho založil úmyselne. Zapálil noviny a podpálil nimi celú izbu. Ohrozil tak nielen seba ale aj svojich príbuzných, ktorí pred plameňmi museli utiecť.

Veľké plamene a hustý dym vyhnali obyvateľov viacgeneračného domu na ulicu. Oheň sa valil z jednej z izieb na prízemí a rýchlo sa šíril. Ako prví hasili plamene susedia, ktorí sa báli, že sa vplyvom vetra oheň rozšíri aj na ich vedľa stojace domy. "Zapálil si dom, mal vypité a preplo mu a bolo. On si ešte doobeda ruky dorezal či čo, bohvie, čo to bolo, asi mu preplo," poznamenal sused. 

44-ročného majiteľa domu museli spacifikovať policajti, bol pod vplyvom alkoholu a správal sa nevyspytateľne. "Zapálil si dom, tá bandaska vybuchla a celá izba vyhorela," tvrdí miestny obyvateľ. 

Kým policajti a záchranári ratovali majiteľa, hasiči sa pokúšali dostať oheň pod kontrolu. K susedným domom sa našťastie nedostal, no izba kde požiar vznikol vyhorela do tla. "Žiadna osoba sa v dome nenachádzala, dom bol bez obyvateľov," informuje Milan Vlkovič, HaZZ Žiar nad Hronom. 

Po vytriezvení mal čo vysvetľovať 

Muža predviedli na policajné oddelenie, kde musel vysvetľovať svoje konanie. To, že dom podpálil, aj priznal. Ako sám povedal, požiar založil úmyselne po hádke so svojou družkou. Najskôr zapálil noviny a tie hodil na sedačku, od ktorej sa oheň rozšíril ďalej na celú izbu. Všetko teraz preverujú policajti v Žiari nad Hronom. "Tento požiar polícia objasňuje ako priestupok proti poriadku v správe," približuje Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ B. Bystrica. 

Požiar amazonského pralesa už vidieť aj z vesmíru. Vláde na boj s ohňom chýbajú peniaze. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy