Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočná lúpež v Komárne. Stovky ukradnutých litrov nafty a prevŕtané palivové nádrže na autách
Zdielať na

Nočná lúpež v Komárne. Stovky ukradnutých litrov nafty a prevŕtané palivové nádrže na autách

KOMÁRNO / Za jedinú noc stihli v Komárne zlodeji prevŕtať palivové nádrže na viacerých autách a ukradnúť stovky litrov pohonných látok. Polícii krádež oznámil len jeden z nich. Aspoň takto chcel sťažiť prípadnú ďalšiu akciu zlodejov.

"Keď som išiel do práce, tak som videl, že je tam tráva uležaná, myslel som si, že sa tam bezdomovci išli vyspať, som sa pozrel pod auto a hneď som vedel, čo sa stalo," opisuje krádež okradnutý majiteľ vozidla Peter Pravda. 

Namiesto čerpacie stanice si partia zlodejov pod rúškom noci prišla pre pohonné hmoty ku garážam. "Tá tráva sa ligotala od tej nafty, lebo tá nafta je mastná, vtedy mi všetko prebehlo hlavou. Všimol som si, že viečko nádrže nie je porušené, tak som sa zohol pod auto, tak som zbadal veľká diera, nafta ešte kvapkala pomaličky," dodal poškodený. 

Zlodeji navŕtali plastovú nádrž dodávky, a pekne si počkali, kým nafta vytečie. Zábery z priemyselnej kamery zachytili, že postavy sa o druhej nadránom motali okolo auta celú hodinu – toľko im trvalo po kvapkách ukradnúť takmer 100 litrov nafty.

Už v priebehu predpoludnia vyšlo najavo, že zlodeji počas noci spôsobili škodu krádežou, poškodením nádrže a nehovoriac o časovom výpadku v práci aj kamarátovi. "Išiel na benzínku, tam počas tankovania zistil, že nádrž má tak isto prevŕtanú," poznamenal. 

Po zverejnení prípadu na stránke sociálnej siete začalo obetí pribúdať

"Tento môj kamarát, potom o ulicu ďalší kamarát, ktorý má firmu, cez Facebook ma kontaktoval ešte jeden - jemu súkromnému autu vyvŕtali nádrž, ich firme tiež. Dokonca aj benzínové nádrže, čo je dosť riskantné kvôli výbuchu," skonštatoval Peter Pravda. "Polícia vedie trestné stíhanie pre krádež," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Prípad na polícii ohlásil len pán Peter ako jediný. Ďalší, minimálne 6 okradnutí, tvrdiac, že polícia aj tak nikoho nenájde, oznámenie o krádeži a poškodení palivovej nádrže prevŕtaním vôbec nenahlasovali. "Bohužiaľ, no, podľa mňa, kebyže to nahlásia viacerí, čo sa podľa mňa berie oveľa prísnejšie, ale keď už to urobili na viacerých autách naraz, a za jednu noc, tak to už musela byť organizovaná skupina," myslí si Peter. 

Policajti z Liptovského Mikuláša vyšetrujú bizarnú krádež. Zlodej sa ulakomil na náhrobný kameň. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy