Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tibor, ktorý mal vyhodiť družku Renátu z balkóna, vinu naďalej popiera. Tvrdí, že žena vypadla z balkóna sama
Zdielať na

Tibor, ktorý mal vyhodiť družku Renátu z balkóna, vinu naďalej popiera. Tvrdí, že žena vypadla z balkóna sama

KOŠICE / Štyridsaťšesťročný Košičan Tibor mal chladnokrvne vyhodiť z balkóna svoju družku Renátu. Žena po páde z druhého poschodia zomrela na mieste. Tibor vinu od začiatku popiera a prípad z minulého roka je už na súde.

Proces pokračoval čítaním znaleckých posudkov a ďalších listinných dôkazov. V závere procesu mala ešte vypovedať znalkyňa z odboru súdneho lekárstva. Pre práceneschopnosť sa na súd nedostavila. Tibor trvá na jej výpovedi. Naďalej tvrdí, že Renáta sama vypadla z balkóna, údajne bola pod vplyvom alkoholu hysterická a on sa len bránil. Na osudnú noc si vraj veľmi dobre nepamätá. "Nevyhodil som ju z balkóna, ale pamätám si, že keď visela cez zábradlie ako prepadla," povedal obžalovaný Tibor.

Opak ale na ostatnom zasadnutí tvrdila očitá svedkyňa, ktorá sa v čase skutku zdržiavala pri susednom bloku spolu s kamarátmi. "Videla som ako sa muž predkláňa a drží ženu za nohy, hlavou, tvárou nadol, tá žena bola na druhej strane zábradlia, smerom von. Snažila sa zachytiť zábradlia, mala ho po svojej ľavici, mala dosť miesta aby sa zachytila, keď si ten muž uvedomil, čo vlastne žena robí, tak ju postupne začal púšťať," uviedla 24. apríla svedkyňa. 

Obžalovaný žiadal prehrať záznam z vyšetrovacieho pokusu a tvrdí, že svedkyňa nemohla nič počuť ani presne vidieť, čo sa na balkóne stalo. "On aj bol pri tom vyšetrovacom pokuse, ale chcel dať najavo súdu, aby aj súd videl, že podmienky, toto čo hovorí jediná svedkyňa, ktorá proti nemu vypovedá, neboli také, aby mohla vidieť to, čo vypovedá," uviedol obhajca Gerhard Zvolánek. Senát prípad odročil na október, kedy zrejme padne aj rozsudok.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy