Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia objasnila vraždu Nemca, ktorá sa odohrala pred 17 rokmi. Obvineniu čelia traja ľudia
Zdielať na

Polícia objasnila vraždu Nemca, ktorá sa odohrala pred 17 rokmi. Obvineniu čelia traja ľudia

BANSKÁ BYSTRICA / Polícia objasnila vraždu nemeckého občana, ktorý žil na Slovensku. Troch ľudí - dvoch mužov a jednu ženu, obvinili a Okresný súd ich zobral do väzby. Všetci traja sa údajne podieľali na jeho likvidácii. Telesné pozostatky ležali v plytkom hrobe na Šturci. Keď muž pred rokmi zmizol, našli iba jeho zhorené auto.

Sedemnásť rokov po záhadnom zmiznutí Nemca, ktorý žil na Slovensku, sa polícii podarilo rozlúsknuť celý prípad. V roku 2002 keď našli jeho zhorené auto, sivý Passat v Banskej Bystrici, chýbali dôkazy a indície, ktoré by viedli k vyriešeniu prípadu. Aj napriek veľkému časovému odstupu teraz obvinili z jeho vraždy dvoch mužov a jednu ženu, podľa informácií TV JOJ má ísť o vtedajšiu manželku obete. "Sudca Okresného súdu Banská Bystrica rozhodol o vzatí do väzby troch obvinených z trestného činu vraždy formou spolupáchateľstva," povedala hovorkyňa krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná. 

"Sudkyňa vypočula všetkých troch obvinených a po výsluchoch akceptovala návrh prokurátora," povedal obhajca Dušan Daňový. Na Šturci sa totiž pred časom podarilo nájsť pozostatky, ktorých analýza DNA potvrdila, že patria práve Nemcovi, ktorý zmizol v roku 2002. Navyše v tomto prípade vypovedá aj utajený svedok. Súd všetkých troch zobral do väzby aj z dôvodu, aby nemohli mariť vyšetrovanie a ovplyvňovať svedkov. "Z dôvodu útekovej a kolúznej väzby," dodala Spurná. 

Podľa informácií TV JOJ sa Nemec presťahoval na stredné Slovensko kvôli svojej manželke, ktorá odtiaľto pochádzala. Rozbehol tu biznis. Dvojica žila v rodinnom dome, kde ho mali páchatelia v roku 2002 fyzicky napadnúť. Jeho žena ho mala údajne omámiť liekmi a páchatelia ho dobili a pichli nožom, potom ho oblečeného iba v pyžame odvliekli do auta. Jeho telo zakopali v plytkom hrobe na Šturci a auto podpálili. Motívom jeho vraždy mali byť peniaze, ku ktorým sa chcela dostať jeho manželka. "Podali sťažnosť všetci traja," povedal Daňový. Ďalej teda bude rozhodovať krajský súd.

Polícia nám v písomnom stanovisku potvrdila, že trojica čelí obvineniu za trestný čin vraždy občana Nemecka z roku 2002, no žiadne ďalšie podrobnosti vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie neposkytli. V prípade dokázania viny hrozí trojici vysoký trest, a to na 20 až 25 rokov, alebo doživotie.

Niektoré zločiny naozaj trvá objasniť dlho. Tak ako to bolo aj v nasledujúcom prípade, pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy