Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trikrát narazil do zaparkovaného auta a utekal pred políciou. Namerali mu tri promile
Zdielať na

Trikrát narazil do zaparkovaného auta a utekal pred políciou. Namerali mu tri promile

HAŽÍN NAD CIROCHOU / Z krčmy rovno za volant. 39-ročný muž najprv podľa svedkov opakovane narazil do zaparkovaného auta na krajnici a pokračoval ďalej. To ho už naháňali miestni, aj policajti. Dychová skúška ukázala tri promile. Vodič ale tvrdil - nič sa nestalo.

Podľa svedkov vyšiel z krčmy a sadol za volant. Upozornil na seba, keď narazil do auta. A vraj postupne až trikrát. Ani to ho nezastavilo a pokračovať ďalej. "Sme vybehli dopredu. On utekal dole ulicou, tam bola jedna hliadka a zospodu išla ďalšia," opisuje udalosti poškodený Šimon. 

"Vozidlo šoféroval 39-ročný Humenčan. Policajti ho zadržali na miestnej komunikácii v obci," informuje policajný hovorca Igor Pavlik. Polícia mužovi dala na mieste fúkať. Výsledok bol ohromujúci - asi 3 promile. 

Policajti muža obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Kým svedkovia zostali zhrození, toto je reakcia podguráženého vodiča: "Nič sa nestalo!" 

Majiteľ poškodeného auta náklady na opravu odhadol na asi 500 eur. Vraví, že vozidlo, v ktorom sedel obvinený, nemá zákonné poistenie. Skončil na policajnom oddelení, no na superrýchle konanie napokon za mrežami čakať nebude. "Muž bol zo zadržania prepustený na slobodu," dodal Pavlik. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy