Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti v Žiline si náhodou všimli stavebný materiál na chodníku. Prekazili krádež
Zdielať na

Policajti v Žiline si náhodou všimli stavebný materiál na chodníku. Prekazili krádež

ŽILINA / V Žiline na sídlisku Hájik chceli zlodeji ukradnúť stavebný materiál. Už ho mali pripravený, no lepidlá si na chodníku všimli hliadkujúci mestskí policajti.

Materská škola je v rekonštrukcii zlodeji už mali materiál pripravený na krádež. "Chlapi z našej subdodávky prišli na stavbu a zistili, keď prišli na strechu, že chýba materiál," vraví majster na stavbe Tomáš Rzeszoto. Na strechu materskej školy, sa dostali po lešení, plot ich nezastavil.

Jedno plechoví vedro lepidla váži približne 15 kilogramov. Zlodeji ich vzali päť, pripravili si aj ďalších desať päťkilových balení. "Nie je to málo, ale keď boli dvaja - traja, tak si to dokázali popodávať po lešení," vysvetľuje Tomáš. 

Zlodejov počas krádeže prekvapili mestskí policajti. Počas hliadkovania si na parkovisku všimli naukladaný stavebný materiál. "Bolo to nachystané na krádež, páchateľ si zrejme šiel pre vozidlo," vraví mestský policajt Milan Turčan. 

"Ďakujeme, určite to nie je eurová položka, sme radi, že sa to našlo, inak by sme prišli o 1700 eur," povedal Rzeszoto. Na stavenisku kradli zlodeji už druhýkrát, podľa majstra zlodejov nezastavia ani ostnaté drôty. 

"Dali sme si oplotenie, no ale viete, oplotenie to je nič, keby sme tu zabetónovali pätky a urobili ostnatý plot, tak ich to neodradí," dodal majster. V ten istý deň mestskí policajti zadržali na autobusovej stanici bezdomovca, ktorý si v taške na pleci niesol notebook. "Nevedel preukázať vlastnícky vzťah k tomuto notebooku, operatívnou činnosťou sa podarilo zistiť majiteľa," dodal Turčan. Policajti na kamerách videli, ako bezdomovec vzal tašku mužovi, ktorý na stanici spal na lavičke.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy