Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukradol kľúče od auta, bol opitý a takmer zrazil policajta. Neporiadny vodič mal len 16 rokov
Zdielať na

Ukradol kľúče od auta, bol opitý a takmer zrazil policajta. Neporiadny vodič mal len 16 rokov

LEVICE / Mladík (16) si za pár hodín dokázal narobiť poriadne problémy. Ukradol kľúče od auta, šoféroval opitý a takmer zrazil policajta. Stalo sa to v Leviciach. Na parkovisku stihol ešte zdemolovať niekoľko áut.

Benjamín (16) zobral kľúče od otcovho auta, ktorý nebol doma. Bez tohto, aby rodičia niečo tušili sadol po polnoci za volant. Do auta sadli aj dvaja kamaráti. S vozidlom mladý nevodič jazdil po sídlisku. Asi po 200 metroch prišiel k parkovisku, kde si to odniesli 4 zaparkované autá, do ktorých postupne narážal. "Tú stranu od chodníka reku mal poškodenú, potom som si všimol, že odtiaľto z parkoviska išiel a tuto narážal," uviedol obyvateľ sídliska. 

​Potom, ako mladík na parkovisku zdemoloval autá, pokračoval ďalej v ceste, akoby sa nič nedialo. To už mu však boli v pätách policajti. Pokúšali sa jazdu tínedžra ukončiť, ten vôbec nereagoval. Začali ho prenasledovať pričom jedna z hliadok chcela zastaviť na ceste. S autom sa vyrútil na policajta, ktorý stihol odskočiť. "Na výzvy na zastavenie policajnej hliadky nereagoval a pokračoval v jazde, pričom takmer zachytil policajta," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Benajmín pred políciou unikal naďalej pričom sa mu po asi kilometri pokazilo auto a zastavil. Skončil tak s putami na rukách. Pri dychovej skúške policajti zistili aj to, že mladý nevodič šoféroval opitý. "16-ročný mladík nafúkal pri kontrole 1,79 promile alkoholu," povedala Renáta Čuháková. Mladíkovi teraz hrozí obvinenie z troch trestných činov. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestné činy - útok na verejného činiteľa, ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla," dodala hovorkyňa KR PZ Nitra. 


V Snine vodič takmer s 3 promile si sadol za volant a narazil do auta, v ktorom sa viezla rodina s dvomi malými deťmi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy