Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajt chcel zastaviť vodiča, ktorému nesvietili svetlá. Ten to autom namieril priamo na muža zákona
Zdielať na

Policajt chcel zastaviť vodiča, ktorému nesvietili svetlá. Ten to autom namieril priamo na muža zákona

MNÍŠEK NAD HNILCOM / Policajtovi na Spiši išlo o život. Dráma sa udiala na ceste v Mníšku nad Hnilcom v okrese Gelnica. Hliadka chcela zastaviť vodiča idúceho bez svetiel. Osadník sa autom v rýchlosti vyrútil na muža v uniforme.

Gelnickí policajti už z ďaleka počuli rev motora vo vysokých otáčkach. Auto, ktoré chceli zastaviť, jedného z nich skoro zrazilo. Fiat punto sa do Mníška rútilo od obce Švedlár a nemalo zapnuté svetlá. Policajt ho začal zastavovať zdvihnutým terčíkom zo vzdialenosti približne 200 metrov. Bežne vodiči v takejto situácii spomaľujú a zastavujú. "Vodič na znamenia nereagoval, nespomalil a s vozidlom pokračoval v jazde priamo na policajta, ktorý aby zrážke zabránil, musel z vozovky uskočiť na krajnicu," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. 

To sa mu podarilo na poslednú chvíľu. Uskočil len pár metrov pred autom. Zbesilá jazda Jozefa pokračovala do dediny. Hliadka ho prenasledovala. "Vodič s vozidlom pokračoval v jazde ďalej, pričom autom ohrozil ďalšieho chodca na ulici," dodala Mésarová.

Unikajúci vodič pred policajnou hliadkou sa dostal až osady zvanej Mexiko. Tu odstavil svoje auto, nezabezpečil ho a dal sa na útek. "Vyskočil z auta a spadol na zem. Nechal auto a utekal potom niekde dozadu," povedala svedkyňa na úteku Jolana Horváthová. 

V osade sa mu podarilo spôsobiť dopravnú nehodu. Nezaistené auto zbehlo brehom a vrazilo do domu. V aute bola prázdna fľaša od alkoholu. "Počuli sme ako buchlo do domu auto. Už keď sme prišli vonku, tu bolo auto. Dobre, že ešte aj deti neboli vonku," uviedla majiteľka domu Lýdia Žigová. Jozefovi sa podarilo ujsť až do lesa. Policajti ho však neskôr vypátrali. Prípad má na stole policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy