Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z priehrady pri Lozorne vytiahli bezvládne telo muža
Zdielať na

Z priehrady pri Lozorne vytiahli bezvládne telo muža

LOZORNO / Od stredy večera hľadali hasiči v spolupráci s potápačmi 43-ročného muža, ktorý sa išiel kúpať a viac sa nevynoril. K tragédií došlo na priehrade v Lozorne. Bezvládne telo muža sa im ale podarilo nájsť až o deň neskor, záchrannú akciu komplikoval stav vody.

Podľa informácií TV JOJ ide o 43- ročného muža, ktorý mal prísť k hrádzi aj s ďalšou skupinkou ľudí. Nie je známe, či išlo o jeho kamarátov. Večer, okolo ôsmej sa muž rozhodol, že sa v hrádzi okúpe, no viac sa nevynoril. Na miesto boli privolaní hasiči aj záchranári, ktorí začali muža na hladine vody hľadať. Keďže priehrada je letnom období miestami hlboká aj 9 metrov, a voda je kalná, nepodarilo sa im ho nájsť. Hasiči spolu s potápačmi sa na miesto vrátili vo štvrtok ráno a po mužovi znova pátrali.

Bezvládne telo sa im nakoniec po niekoľkých hodinách podarilo vytiahnuť. Muža našli asi 50 metrov od brehu, pomaly, zaisteného lanom ho pritiahli na breh. Zároveň privolali obhliadajúceho lekára. "Zhruba po dvoch hodinách v hĺbke 9 metrov sme dohľadali nezvestnú osobu, ktorá sa stratila v včerajších večerných hodinách s tým, že tam bola znížená viditeľnosť, úplne minimálna, chalani museli použiť aj svetlo a podarilo sa ho nám ho nájsť," informoval Peter Turiak, vedúci poriečneho oddelenia polície. 

Prípad je už v rukách polície, oficiálne vyjadrenie k tragickej udalosti, zatiaľ, neposkytli. Na mieste je reportérka Silvia Mračnová, viac v KRIMI o 19.00. 

Počas osláv narodenín sa utopila 2,5-ročná Tímea. Viac sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy