Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mimoriadna situácia v košickom U.S.Steel. Pre výpadok elektriny zastavili prevádzku
Zdielať na

Mimoriadna situácia v košickom U.S.Steel. Pre výpadok elektriny zastavili prevádzku

Zdroj: ISIFA

KOŠICE / Košický U.S.Steel mal vo štvrtok technický problém. V celom závode vypadla elektrina, kvôli čomu bolo nútené zastaviť prevádzku v niektorých častiach. Informáciu o výpadku potvrdil aj hovorca U.S.Steel Ján Bača.

V košických oceliarňach museli čeliť mimoriadnej situácii. Zamestnanci zažili takmer totálnu odstávku fabriky. Spôsobil ju výpadok elektrickej energie. Dotkol sa aj tých najdôležitejších prevádzok, ako sú vysoké pece alebo linky na finalizáciu plechov. Bez prúdu bola väčšina U.S. Steelu.

Dodávky sa podarilo obnoviť napoludnie napoludnie. Podľa informácií Televízie JOJ bola príčinou porucha rozvodne, ktorá zásobuje celý závod. Po tejto výnimočnej situácii by sa fungovanie oceliarní malo naplno obnoviť najneskôr do piatku. "Vďaka okamžitej reakcii a fungujúcim havarijným systémom nedošlo k ohrozeniu bezpečnosti zamestnancov ani blízkeho okolia. To, čo bolo príčinou poruchy a mimoriadnej udalosti momentálne prešetrujeme. Môžem potvrdiť, že jednotlivé agregáty na jednotlivých závodoch postupne nabiehali," uviedol Bača. 

U.S.Steel nedávno oznámil, že bude prepúšťať. O prácu by malo prísť zhruba 2500 ľudí. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy