Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočná zábava skončila v nemocnici. Dvoch kamarátov zbila partia chlapcov, najmladší má len 14 rokov
Zdielať na

Nočná zábava skončila v nemocnici. Dvoch kamarátov zbila partia chlapcov, najmladší má len 14 rokov

LUČENEC / Nočná zábava sa pre dvoch kamarátov skončila nešťastne. Jedného z nich udierali a kopali najmä do tváre a hlavy a ešte ho aj okradli. Druhý má komplikovaný úraz nohy a stále je v nemocnici. Polícia už obvinila konkrétnych páchateľov. Najmladší z nich nemá ani 15 rokov.

K surovému útoku došlo pred nočným podnikom v Lučenci. Sedemnásťročného mladíka mali napadnúť viacerí útočníci. Bili ho najmä do hlavy. Do nemocnice ho odviezli záchranári. "Obvinený mali v nedeľu nadránom napadnúť 17-ročného mladíka, ktorého jednak mali fyzicky napadnúť a jednak mu mali zobrať peňaženku s osobnými dokladmi, ako aj finančnou hotovosťou," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Zranenia spôsobili aj jeho o 10 rokov staršiemu kamarátovi, ktorý mu išiel pravdepodobne na pomoc. "On išiel von a zozadu ho niekto strčil. Nevie sa postaviť na nohu. V pondelok ho operovali, teraz druhýkrát ho operovali," povedala mama jedného z napadnutých. 

Policajtom z Lučenca sa podozrivých útočníkov podarilo zadržať vo veľmi krátkom čase. Na polícii vypovedali niekoľko hodín, našli pri nich aj ukradnuté veci. "V tomto prípade vzniesol vyšetrovateľ obvinenie zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva všetkým piatim osobám," uviedla Kováčiková. 

Obvinených je teda spolu až päť osôb. Zarážajúci je však najmä ich vek. Štyria z nich ešte nie sú plnoletí, najmladší z nich má dokonca iba 14 rokov. Všetci sú stíhaní na slobode. Pokúšali sme sa skontaktovať s rodičmi mladistvých páchateľov, na kameru ale hovoriť nechceli. To, čo sa stalo sa nám nepodarilo zistiť ani od 27-ročného Gabriela. Ešte stále je hospitalizovaný v nemocnici. Zo strachu nechcel rozprávať ani napadnutý 17-ročný mladík. Prípad polícia stále vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy