Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dve zrazené deti, unikajúci zlodej a vystrašený vodič. Nehoda v Petržalke mohla skončiť tragédiou
Zdielať na

Dve zrazené deti, unikajúci zlodej a vystrašený vodič. Nehoda v Petržalke mohla skončiť tragédiou

BRATISLAVA / Dve zrazené deti, unikajúci zlodej a vystrašený vodič. Takéto sú následky popoludňajšej nehody v bratislavskej Petržalke. Pod hrozivo vyzerajúcu nehodu sa zrejme podpísala nepozornosť. Chýbali pritom centimetre, aby sa to skončilo fatálne. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre citlivejšie povahy a maloloetých.

Pred piatou hodinou popoludní, na petržalskej ulici došlo k nehode priamo na priechode pre chodcov. Chlapec a dievča, vo veku osem a šesť rokov, na kolobežkách vkročili na priechod. Vodič v ľavom jazdnom pruhu zastavil. Vodiča v pravom jazdnom pruhu zrejme prekvapil muž, ktorý na priechod vbehol z opačnej strany. Zrážke už nedokázal zabrániť. Dievča sa hneď postavilo, chlapec ostal ležať. Utekajúci muž sa otriasol, rýchlo sa postavil a utekal preč. "Podľa doterajších informácií z miesta dopravnej nehody viedol vodič vozidlo značky Peugeot po Tupolevovej ulici, kde došlo k jeho stretu s chodcami prechádzajúcimi cez vyznačený priechod pre chodcov," uviedla Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. Rýchlo sa zistilo, že muž kradol potraviny v neďalekom obchode. Svoj batoh nechal na mieste nárazu.

Keď zistili že účastníkom bol aj zlodej z neďalekého obchodu a rozbehol sa smerom do sídliska, okamžite ho začali hľadať. Deti zatiaľ odviezli sanitky. Je len obrovským šťastím, že sa im na prvý pohľad nič vážne nestalo. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc zraneným deťom. Vzhľadom k tomu, že ide o maloleté osoby, viac informácií k ich zdravotnému stavu a ani k priebehu zdravotníckeho zásahu nemôžem poskytnúť," informovala Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. 

Záznam už videli aj policajti, ktorí po unikajúcom zlodejovi pátrajú. Vodič, ktorý do detí a zlodeja narazil, stál desiatky minút na mieste nehody a spolupracoval s políciou. Podľa záznamu zrejme unikajúci zlodej prekvapil nielen vodiča, ale aj deti na kolobežkách. Vďaka tomu sa mohli vyhnúť priamej zrážke s autom. "Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti v štádiu objasňovania," dodala Veronika Slamková

Pri nehode vo Vyšnej Šebastovej sa zrazilo osobné auto s cisternou. V tom čase sedeli v aute aj malí deti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy