Skoro jasno
15°
Bratislava
Migranti, ktorých chytili v Bratislave, už poznajú svoj osud. Niektorí podľa informácií TV JOJ požiadali o azyl
Zdielať na

Migranti, ktorých chytili v Bratislave, už poznajú svoj osud. Niektorí podľa informácií TV JOJ požiadali o azyl

BRATISLAVA / O osude skupiny mladých utečencov z Afganistanu, ktorých policajti chytili v Bratislave neďaleko diaľnice D2 pri Jarovciach, je už rozhodnuté. Migranti sa ale ešte stále nachádzajú na Slovensku.

Jedenásť mladých Afgáncov polícia zadržala v stredu, 7. augusta, v Bratislave v dvoch skupinkách pri diaľnici D2.Po zadržaní s nimi policajti z odboru Hraničnej a Cudzineckej polície vykonali všetky potrebné úkony. Neskôr ich vypočuli a zobrali im otlačky prstov.  O ich osude je už ale teraz prakticky rozhodnuté. 

"Štyria maloletí cudzinci boli odovzdaní pracovníčkam z odboru sociálno-právnej ochrany a kurately, ďalšie štyri osoby podali žiadosť o azyl v iných krajinách, preto budú vrátené tam a tri osoby boli z dôvodu neoprávneného pobytu administratívne vyhostené z územia Slovenska," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.  

Podľa informácií TV JOJ štvorica mužov požiadala o azyl v dvoch krajinách. V Bulharsku a Grécku. 

Celá 11-členná skupina mala cez Slovensko iba prechádzať a namierené mali do Rakúska za ďalšími utečencami, ktorých v tom istom čase zadržala Rakúska polícia. Akým spôsobom a za koľko peňazí sa skupina jedenástich mladých Afgáncov dostala na Slovensko, zatiaľ, známe nie je. Naša polícia spolu s maďarskými a rakúskymi kolegami to intenzívne zisťuje.

"Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony, viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," dodala policajná hovorkyňa Baloghová. 

Viac o prípade sa dozviete aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy