Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajtovi z Bystrice zhorelo nadránom auto. Nevylučujú možnosť, že ho niekto podpálil
Zdielať na

Policajtovi z Bystrice zhorelo nadránom auto. Nevylučujú možnosť, že ho niekto podpálil

BANSKÁ BYSTRICA / Auto, ktoré patrí policajtovi, zhorelo pred bytovkou v Slovenskej Ľupči. Ľudia sa okolo štvrtej ráno zobudili na hluk a silnú žiaru. Môže ísť o dielo podpaľača. Oheň poškodil aj vedľajšie auto.

Bolo niečo pred štvrtou ráno keď sa ulicou v Slovenskej Ľupči ozval nezvyčaný hluk. Susedia z bytovky sa zobudili na silné rany a žiaru. Keď pozreli von oknom, ihneď im bolo jasné, čo ich tak náhle prebudilo. Na dvore už vtedy horelo jedno zo zaparkovaných áut.

"Pred štvrtou ráno muž otváral okno a zrazu tresk, potom druhá šleha, potom už bolo vidieť len svetlo a plamene," opisuje svedkyňa. Susedia volali hasičov, no skôr ako prišli, sami sa pokúsili oheň uhasiť hasiacimi pristrojmi aj hadicou, ktorú sa im podarilo napojiť na hydrant.

Susedia sa snažili tiež rýchlo preparkovať svoje autá, aby ich plamene nepoškodili tiež. "Na mieste zasahovalo sedem hasičov s dvomi kusmi techniky, prípad je zatiaľ v štádiu šetrenia," informoval okresný riaditeľ hasičov Milan Hrudka. 

Plamene zasiahli prednú časť auta ako aj interiér, no poškodili aj ďalšie, vedľa zaparkované vozidlo. Na ňom obhorela bočná strana. Podľa informácií TV JOJ je majiteľom podpáleného auta banskobystrický policajt.

Polícia však nevylúčila ani cudzie zavinenie. "Zisťovatel príčin, ktorý bol na mieste nevylúčil ani úmyselné založenie požiaru. V súvislosti s touto udalosťou sme začali trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Od rána tak bolo v Slovenskej Ľupči rušno. Miesto nočného požiaru ohradili páskou policajti a zaisťovali stopy. Motív konania, či to súviselo s jeho prácou, ale aj to kto je možným páchateľ zatiaľ známe nie je.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy