Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prišli o pozemky po rodičoch, pripraviť ich o ne mali súrodenci, z ktorých jeden je policajt
Zdielať na

Prišli o pozemky po rodičoch, pripraviť ich o ne mali súrodenci, z ktorých jeden je policajt

OSADNÉ / Nemajú čo dediť. Pozostalí sú pobúrení a tvrdia, že o pozemky po rodičoch v Osadnom a okolí ich pripravili dvaja bratia. Jeden z nich je policajný funkcionár. Prípadom sa zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra a vo veci začali trestné stíhanie pre podvod.

Údajné podvody sa majú týkať pozemkov v katastri obce Osadné, ale aj v neďalekých dedinách. Na to, že nezdedili to, čo mali, prišla rodina úplnou náhodou. Pán Jozef vysvetľuje, že ide o ornú aj lesnú pôdu, lúky i pasienky a prišli o ne ešte pred dedením.

"Na tom pozemku, kde bol rodičovský dom mojej svokry, kde dedo s babkou žili, zrazu pozerám a tak ako, do frasa, keď my sme majitelia a po dedovi nemáme ani dom," vraví Jozef Kravjar, manžel dedičky.

O majetok mali viaceré osoby podľa oznamovateľov pripraviť dvaja bratia. Jeden je policajný funkcionár. Vo veci koná aj polícia. Začali stíhanie vo veci trestného činu podvodu. Oznamovatelia hovoria o podvodnom nadobudnutí pozemkov, podľa nich ide dokopy o 130 hektárov.

"V tomto prípade momentálne prebieha znalecké dokazovanie," hovorí Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

S policajným funkcionárom sme sa spojili telefonicky. Podľa jeho slov žije v presvedčení, že všetko prebehlo legálne a podľa vtedajších právnych predpisov.

"Žijem v tej viere, že je to po mojich predkoch. Ak to nie je, nech sa to vyrieši v občiansko-právnom konaní, ja s tým nemám problém," povedal policajný funkcionár.

Prípadom sa zaoberá aj inšpekčná služba ministerstva vnútra. Hovorili sme aj s bratom policajta. Svoje argumenty vysvetľoval v 20 minútovom rozhovore, no napokon povedal, že pre účely reportáže ich použiť nemôžeme.

Jana Ligdayová dodáva: "V tejto trestnej veci doposiaľ neboli obvinené žiadne konkrétne osoby. Za skutok v prípade dokázania viny hrozí až 2-ročné väzenie."

S nepríjemným zistením, že vaše pozemky vlastní niekto iní sa žiaľ stretlo už viacero Slovákov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy