Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladý 17-ročný vodič nedal prednosť motorkárovi. Ten preletel cez auto
Zdielať na

Mladý 17-ročný vodič nedal prednosť motorkárovi. Ten preletel cez auto

Archívna reportáž

MICHALOVCE / Iba 17-ročný vodič pravdepodobne nedal prednosť motorkárovi, ktorý sa chystal odbočiť, pri čom po zrážke skončil motocyklista v nemocnici. Podľa doterajšieho vyšetrovania sa mladý vodič dostatočne nevenoval šoférovaniu. Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili mimoriadne opatrne.

Sedemnásťročný vodič na Škode Octavia smeroval na obec Ložín v okrese Michalovce. Podľa doterajších policajných zistení sa zrejme dostatočne nevenoval šoférovaniu a situácii na ceste, preto nedal prednosť 41-ročnému motorkárovi, ktorý chcel odbočiť vľavo. 

Medzi autom a motorkou došlo k zrážke, pri ktorej motocyklistu prehodilo cez vozidlo a dopadol na cestu. Motorkára po nehode previezli do nemocnice, podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia. 

Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške a v oboch prípadoch bol výsledok negatívny. Vzhľadom na to, že mal vodič Octavie len 17 rokov, dychovej skúške podrobili aj spolujazdca. Predbežná celková škoda bola vyčíslená na 6 000 eur. Vodičovi auta na mieste vzali vodičský preukaz. "Mladí, neskúsení vodiči by mali jazdiť mimoriadne opatrne, kým si osvoja potrebné zručnosti a návyky. Netreba zbytočne riskovať, aj pomalšou (predpísanou) jazdou sa dá dostať do plánovaného cieľa. Pred akýmkoľvek manévrom, napríklad predbiehaním či odbočovaním, treba byť obzvlášť predvídavý," prizvukuje na sociálnej sieti polícia. 

Viete, čo robiť v prípade dopravnej nehody v zahraničí? Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy