Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Čechách zabíjala búrka! Blesk trafil jednu ženu a tri dievčatá
Zdielať na

V Čechách zabíjala búrka! Blesk trafil jednu ženu a tri dievčatá

JETŘICHOVICE / Búrka si v susednom Česku vyžiadala najvyššiu daň. Blesk zabil ženu a ďalšie tri dievčatá zranil. Ženu sa pritom záchranárom podarilo oživiť, v nemocnici však napokon zomrela.

Dážď, hromy, blesky. V Jetřichovicích na Děčínsku zasiahol blesk ženu a tri dievčatá. V túto chvíľu začal boj o život ženy. "Po úderu blesku žena utrpela veľmi vážne zranenia. Následkom náhlej zástavy obehu bola na mieste lajkmi resuscitovaná v spolupráci so záchranárom po telefónu," približuje hovorca záchranárov Prokop Voleník. 

V jeden moment to vyzeralo, že život ženy sa podarilo zachrániť. Dievčatá boli mimo ohrozenia života. Noc bola však rozhodujúca. Zranenia ženy boli rozsiahle. "Zranenia bleskmi sú koľkokrát smrteľné. Tá rana prechádza nie po povrchu, ale hlboko tkanivom po dráhe nervu a tam spôsobuje hlboké popáleniny. Nebezpečné je to aj pre srdce a môže spôsobiť zástavu," dodáva Prokop Voleník.

Žena, bohužiaľ, svojim zraneniam nakoniec podľahla. "Bohužiaľ sa nepodarilo zachrániť život a tie tri dievčatá sú v dobrom zdravotnom stave," opisuje hovorca nemocnice Ivo Chrástecký. 

Mohutné búrky a dážď očakávajú meteorológovia aj v nadchádzajúcich dňoch. 

Záhadná streľba v malej obci. Nikto nič nepočul ani nevidel, hovoriť odmietol aj majiteľ auta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy