Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trojica, ktorá okradla filmárov Perinbaby, už pozná trest. Dvaja z nich sa odvolali
Zdielať na

Trojica, ktorá okradla filmárov Perinbaby, už pozná trest. Dvaja z nich sa odvolali

SLOVENSKÝ RAJ / Trojica osadníkov zo Spiša vlani okradla v penzióne Slovenského raja filmárov. Podľa obžaloby sa im vlámali do izby a vzali osobné veci a filmovú techniku z pripravovaného pokračovania kultovej Perinbaby. V stredu absolvovali na súde tretie a záverečné pojednávanie.

Hlavné pojednávanie pokračovalo po vyše dvojmesačnej prestávke. Na súd sa dostavili všetci traja. Obžalobe čelili Radoslav, ktorý je vo vyšetrovacej väzbe, Tomáš a Andrej. V stredu sa pred senát posadili poslední dvaja svedkovia. Išlo o Miroslava s priateľkou. Títo dvaja sprostredkovali v Ružomberku predaj ukradnutého filmárskeho notebooku."Bolo tak ku večeru, Andrej mi volal. Prišli za mnou, dali mi ten notebook, ja som ho predal. Oni ma čakali v herni v Ružomberku a tam som im dal peniaze," uviedol Miroslav. 

Profesionálny notebook predali za 150 eur. Práve ten priviedol spišskonovoveských kriminalistov na stopu páchateľov. Keď ho zapli, policajtom sa ho podarilo vypátrať. Trojica obžalovaných následne peniaze prehrala v ružomberskej herni a takmer sa nemali za čo vrátiť domov. Dôkazy voči mužom boli nekompromisné. Sudca tak vyniesol verdikt. "Obžalovaní sa uznávajú za vinných. Spoločným konaním si prisvojili cudziu vec, tým, že sa jej zmocnili. Čin spáchali vlámaním a spôsobili tým väčšiu škodu," uviedol sudca.

Recidivista Radoslav dostal tri roky nepodmienečne. Andrej 18 mesiacov nepodmienečne a Tomáš, ktorý sa ku krádeži priznal, bol odsúdený na 12 mesiacov podmienečne s 18-mesačným odkladom. Dvojica, ktorá dostala nepodmienečne tresty sa voči rozsudku odvolala. Tretí s podmienkou toto právo nevyužil. "Rozhodnutie súdu považujeme za spravodlivé. V danej procesnej situácií bolo najlepším riešením pre klienta forma procesu, aký sme zvolili," uviedol obhajca odsúdeného Tomáša Ivan Čurila. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy