Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič zrazil gravidnú fenku, ani nezastavil. U veterinárky zomrela
Zdielať na

Vodič zrazil gravidnú fenku, ani nezastavil. U veterinárky zomrela

HUMENNÉ / Terénne auto ju zrazilo a z miesta odišlo. Doráňanú sučku odchytili mestskí policajti a veterinárna lekárka. Ďalšie vyšetrenia preukázalo, že je gravidná. Tento príbeh však nemá šťastný koniec. Kolízia bola pre sučku a štyri šteniatka fatálna. Ak išlo o také zranenia, že zviera pre neskoré poskytnutie pomoci trpelo, môže ísť podľa odborníčky o trestný čin. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Podľa slov obyvateľov ku kolízii došlo v týchto miestach. Občianska hliadka o tom informovala mestskú políciu. "Väčšie terénne vozidlo zrazilo psa, ani nezastavilo, pokračovalo ďalej v jazde," uviedol náčelník mestskej polície v Humennom Marián Zub. 

Vodiča nezaujímalo, ako zviera dopadlo. Okamžitá smrť by pre sučku bola milosrdnejšia. "Hneď sme kontaktovali pani doktorku, pes bol agresívny, mal celú brušnú dutinu rozrezanú, nedal sa chytiť, hneď utekal," dodal Zub. 

"Mala veľké tržné poranenia, po ďalšom vyšetrení sme zistili, že je gravidná," vraví veterinárka Lenka Lisa. Napriek jej veľkej snahe kolízia mala napokon pre sučku fatálne následky. "Sme zistili, že šteniatkam už srdiečka nebijú. Počas zákroku uhynula. V priekope bola ja rátam podľa svojho odhadu dve, tri hodiny," dodáva veterinárka. 

"Keď veterinár konštatuje, že boli zranenia takého charakteru, že zviera trpelo, lebo nebola včas poskytnutá pomoc, približuje sa to k týraniu, ale záleží to od samotného dokazovania," vysvetľuje expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. T

akáto kolízia sa snáď ani nedá predvídať. Podľa lekárky by však vodičovi zranenia zvieraťa nemali byť ľahostajné a nemal by ho nechať trápiť sa v bolestiach. "V prvom rade idem pozrieť, v akom stave je to zviera, zavolala mestskú políciu a oni to flexibilne riešia," radí Lisa. Humenské občianske združenia Pomáhaj a chráň pomáha zvieratám aj v takýchto prípadoch.

V karanténnej stanici majú momentálne stopstav, no v plnom prúde je výstavba útulku. Združenie bude stáť asi 35 tisíc eur. "Tešíme sa, že budeme môcť pomáhať väčšiemu počtu zvierat, tieto priestory karanténnej stanice sú nepostačujúce," dodala Lisa. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy