Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Riaditeľku úradu práce odvolali. Polícia ju obvinila z prijímania úplatkov
Zdielať na

Riaditeľku úradu práce odvolali. Polícia ju obvinila z prijímania úplatkov

BRATISLAVA / Riaditeľku Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny dočasne odvolali z vedúceho postu, ktorý zastávala od roku 2014. Polícia ju obvinila z prijímania úplatku.

Až dva roky môže dostať byť mimo služby riaditeľka Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch. Zuzana K. by mala byť obvinená z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku. Túto informáciu ako prvý priniesol internetový portál topky.sk."Vyšetrovateľ NPKJ NAKA obvinil koncom júna tohto roka jednu osobu pre pokračovací zločin prijímania úplatku," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Pravdepodobne zobrala úplatky ešte v roku 2018. Bližšie informácie, čoho sa presne úplatky týkali, zatiaľ kompetentní nepotvrdili. Nakoľko sa jedná o trestnú vec, ktorá sa nachádza v štádiu trestného konania v prípravnom konaní, ktoré má zásadne neverejný charakter, polícia k uvedenej veci nebude poskytovať žiadne bližšie informácie.

Polícia v trestnom konaní postupuje neverejným spôsobom preto, aby orgány činné v trestnom konaní náležite objasnili skutok a zistili jeho páchateľa či páchateľov.

"9. júla tohto roku orgány činné v trestnom konaní informovali Ústredie práce SVR o obvinení, ktoré vydali na zamestnankyňu v Piešťanoch. Na druhý deň, teda 10. júla bola táto zamestnankyňa zaradená mimo činnej služby a tento stav bude trvať až do právoplatného skončenia trestného stíhania, najdlhšie však dva roky," informovala hovorkyňa Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová. 

Obvinenú ženu, ktorá sa v roku 2011 neúspešne uchádzala o post starostky obce Drahovce za stranu Smer, televízia JOJ kontaktovala so žiadosťou o stanovisko. Do odvysielania reportáže nereagovala. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi v takomto prípade niekoľkoročný pobyt za mrežami.

Pozrite si archívnu reportáž o lekárovi, ktorý za úplatky predpisoval opiáty: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy