Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladíci na bratislavských Kramároch prepadli 13-ročného chlapca
Zdielať na

Mladíci na bratislavských Kramároch prepadli 13-ročného chlapca

BRATISLAVA / Dvaja neplnoletí mladíci prepadli v bratislavskej časti Kramáre len 13-ročného chlapca. Chlapca si odchytili len niekoľko metrov od zastávky MHD, kde vystúpili. Polícia oboch chlapcov už zadržala.

Trinásťročného chlapca olúpila dvojica mladíkov vo večerných hodinách v blízkosti Magurskej ulice. Obidvaja mali vystúpiť z autobusu a ihneď sa vydali za svojou korisťou. Približne po desiatich metroch chlapca napadli. "Jeden z dvojice mal vytrhnúť chlapcovi peňaženku s finančnou hotovosťou a cestovnými lístkami," informovala policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Po mladých lupičoch začali pátrať policajti. Za krátko ich policajti stotožnili a zadržali. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie zo zločinu lúpežne spáchaného formou spolupáchateľstva dvom Bratislavčanom vo veku 16 a 17 rokov," uviedla Miháliková. 

Lúpežou spôsobili škodu za približne 40 eur. No na krku majú paragraf s poriadne vysokou trestnou sadzbou – 12 rokov väzenia. V ich prípade by to ale bola len polovica. "Nakoľko ide o mladistvých páchateľoch, trestná sadzba sa im znižuje na polovicu," poznamenal právnik Milan Ficek. Obvineným priťažil aj fakt, že olúpili 13-ročného chlapca. Ten je totiž ešte maloletý a teda chránenou osobou. Stíhať ich budú na slobode.

V prípade okradnutých filmárov Perinbaby sa konal súd. Niektorí svedkovia pojednávanie odignorovali:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy