Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bordel, špina a neskutočný zápach. Nedostavané garáže sa stali útočiskom pre drogovo závislých a bezdomovcov
Zdielať na

Bordel, špina a neskutočný zápach. Nedostavané garáže sa stali útočiskom pre drogovo závislých a bezdomovcov

BRATISLAVA / Zdá sa, že v Bratislave vyrastá druhý neslávny Pentagon, a to v mestskej časti Petržalka. Tamojšie nedostavané garáže sa stali útočiskom pre ľudí bez domova a drogovo závislých.

Bordel, špina, výkaly a neskutočný zápach. Tak to vyzerá na Mamateyovej ulici v bratislavskej Petržalke. Hlavným problémom je nedokončená stavba garáží. Tá bola zahájená ešte v roku 2003. Garáže vlastnia dnes dvaja majitelia, jednu polovicu združenie garážnikov a druhú zas súkromná firma. Keďže však stavba dlhé roky iba stála, tak sa do skeletu neoprávnene nasťahovali nechcení obyvatelia. "Je tu veľký problém s asociálmi, narkomanmi, ktorí si v časti toho objektu spravili svoju obývačku, schádzajú sa tu za bieleho dňa, aj večer, robia tu bordel, krik, je tu po nich smrad. Pred pár dňami sa stalo, že časť objektu podpálili," uviedol Miroslav Dragun, miestny poslanec za Petržálku. 

​Po zemi sa povaľujú injekčné striekačky, či odpadky a vo vnútri nájdete aj gauč. Na Vianoce si sem nevítaní hostia priniesli dokonca vianočný stromček. Počas prítomnosti TV JOJ tam neznáma žena vykonávala potrebu. Aby sa z týchto garáží nestalo ďalšie drogové ghetto, zúfalí obyvatelia apelujú ako na mestskú časť, tak aj na vedenie mesta a mestskú políciu. "Mestská polícia tento problém eviduje, a tak ako v ostatných obdobných situáciách zakročuje pri narušovaní verejného poriadku," informoval Peter Bubla, hovorca magistrátu. 

Podľa obyvateľov je však situácia zatiaľ nezmenená. "Policajti s tým nič nerobia, chodia skontrolujú idú preč, nemajú právomoci, nemajú nič, darmo sa sťažujete u primátora, nikto s tým nič nerobí," povedal obyvateľ Mamateyovej

Mestská časť Petržalka sa snaží tento dlhodobý problém riešiť.Okrem rokovania s políciou o zvýšených hliadkach chcú však pomôcť aj drogovo závislým a bezdomovcom. "Bude tam urobená zo strany mestskej časti sociálna intervencia, bude ponúknutá pomoc ľuďom, ktorí sa tam zdržiavajú, či už tí bez domova, alebo sú to závislí ľudia na psychotropných látkach a potom spolu s garážnikmi bude zabezpečené vypratanie všetkého nepotrebného," dodala zástupkyňa starostu Ovečková.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy