Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Auto s rodinou po zrážke s kamiónom skončilo v priekope, na mieste zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Auto s rodinou po zrážke s kamiónom skončilo v priekope, na mieste zasahoval vrtuľník

ŠUJA/RAJECKÁ LESNÁ / Záchranársky vrtuľník včera zasahoval pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala medzi obcami Šuja a Rajecká Lesná v okrese Žilina. Mladá rodinaa nedokázala zabrániť zrážke s kamiónom, ktorý prešiel do ich jazdného pruhu. Pre vážnu nehodu bola cesta medzi Rajcom a Rajeckou Lesnou v jednom jazdnom pruhu úplne uzavretá. Helikoptéra pristála priamo na ceste a do nemocnice prevážala mamu približne dvojročného dieťatka.

V Škode sa viezla mladá rodina, všetci skončili v nemocnici, dieťa bolo našťastie pripútané v detskej autosedačke. Za obcou Šuja sa posádka Škodovky nedokázala vyhnúť kamiónu, ktorý prešiel do ich jazdného pruhu. Vodič osobného auta po náraze zišiel mimo cestu do kukuričného poľa. Tam sa prevrátil nabok. "Ľavou zadnou časťou návesu zachytil ľavú prednú časť oprotiidúceho vozidla ktoré šoféroval 45-ročný vodič," uviedla policajná hovorkyňa Janka Balogová.

Ešte pred príchodom hasičov sa posádke podarilo z havarovaného auta dostať. Na miesto okrem pozemných záchranárov letel aj vrtuľník, ktorý do za nemocnice previezol ťažšie zranenú ženu. Do rovnakej nemocnice smerovala aj sanitka s dieťaťom a jeho otcom. "Prijali sme troch pacientov, ktorí boli ošetrení ambulantne, utrpel len ľahšie zranenia a ich stav si nevyžadoval hospitalizáciu," povedala Lenka Záteková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Lenka Záteková. 

V pondelok sa na diaľnici D1 stala vážna dopravná nehoda. Na niekoľko hodín bola cesta smerom na Žilinu úplne uzavretá. Do Bratislavy sa dalo dostať len v jednom jazdnom pruhu. Vodič kamióna pre TV JOJ opísal, ako sa nehoda stala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy