Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zdrogovaný vodič pripravil o život sestru a otca. V druhom aute zahynul manželský pár
Zdielať na

Zdrogovaný vodič pripravil o život sestru a otca. V druhom aute zahynul manželský pár

TURŇA NAD BODVOU / Ešte 13. júla došlo k zrážke dvoch áut, pri ktorej vyhasli štyri ľudské životy a traja ďalší ľudia sa zranili. Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania 20-ročný vodič nedal prednosť, zarážajúce sú intoxikologického vyšetrenia.

Policajti nemohli na mieste vykonať dychovú skúšku, a preto na zistenie alkoholu alebo iných návykových látok odobrali vodičovi vozidla značky VW Golf krv. U nebohého vodiča bola prítomnosť týchto látok zisťovaná pri pitve. Výsledok pitvy v súvislosti s požitím alkoholických nápojov bol negatívny.

​Zarážajúci je ale výsledok toxikologického vyšetrenia 20-ročného vinníka Jána. Špecializované zdravotnícke pracovisko zistilo v jeho krvi prítomnosť metamfetamínu (pervitín), amfetamínu a benzodiazepínov, teda omamných a psychotropných látok, ktoré sú schopné ovplyvniť psychiku ich užívateľa.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie začal bezprostredne po dopravnej nehode trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Na základe výsledkov toxikologického vyšetrenia a podľa výsledkov znaleckého skúmania, na ktoré polícia ešte čaká, dôjde aj k zmene právnej kvalifikácie s prísnejšou trestnou sadzbou.

Zdrogovaný vodič pripravil o život svoju sestru a otca, v druhom aute zahynul manželský pár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy